Adaugă
Publicitate

Prezentare

Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din cadrul Centrului Cultural Reduta sin Braşov vă invită la obiceiul tradiţional – Fărşangul (carnaval), organizat de către Primăria Comunei Apaţa, sâmbătă, 11 februarie 2012 în comuna Apaţa, începând cu ora 13.

Fărşangul este un obicei tradiţional al comunităţii maghiare împrumutat de la saşii transilvăneni, originea sa regăsindu-se cu peste două secole în urmă. Este o sărbătoare a măştilor ce înfăţişează o altă realitate în care tot ceea ce este firesc şi normal se anulează, făcând loc exagerărilor şi grotescului. Ziua când grupurile de mascaţi străbat uliţele satului devine un timp în care dezechilibrul se instalează şi toate regulile sunt încălcate înainte ca perioada de post şi resemnare să înceapă.

Alaiul de tineri mascaţi străbate satul adunând ouă şi bani, drept răsplată pentru alungarea iernii şi a spiritelor rele.
Obiceiul se încheie cu Balul Fărşangului, care va avea loc seara începând cu ora 20.


Etichete:

cultura , traditie , comunitate , sasi , folclor , comuna , carnaval , Apata , Primaria Apata , Farsangul

Contact

Loc de desfășurare:

la aproximativ 37km de Brasov, in directia Feldioara

Urmează în Braşov 6391

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe