Adaugă
Publicitate

Prezentare

Nunta reprezenta un ceremonial complex, cu numeroase rituri şi ritualuri, având multiple semnificaţii de ordin social, economic şi religios. Nunta însemna cea mai importantă sărbătoare a tinerilor, a familiei şi a întregii comunităţi, acesteia stabilindu-se anumite perioade calendaristice, un spaţiu de desfăşurare, actanţi și o recuzită specifică.
Astfel, în perioada următoare, Serviciul Cultură Tradițională Brașov va prezenta o serie de materiale foto și video despre obiceiul de nuntă din satele județului Brașov, dar și din alte zone etnofolclorice ale țării.
Pe pagina de Facebook, dar și pe canalul de YouTube - Serviciul Cultură Tradițională Brașov, veți putea urmări:
- Obiceiul de nuntă de la Bucium;
- Strigături de nuntă;
- Costume populare de mire și mireasă din Drăguș și Rupea - Colecția Etnografică Gabriel Boriceanu - Karmen Puiu-Kleisch, George Bucuțea (Ansamblul Folcloric Studențesc "Junii Brașovului”), Victoria Suma;
- Nunta tradițională de la Drăguș;
- Reconstituirea pe scenă a obiceiului de nuntă de la Mateiaș - Ansamblul Folcloric "Măgura" din Codlea;
- Obiceiul de nuntă la comunitatea greacă - Ansamblul de dansuri grecești "Ermis" din Brașov;
- Obiceiul de nuntă din zona etnofolclorică Botoșani - Ansamblul Folcloric "Cordăreanca" din Cordăreni, județul Botoșani și de pe Valea Someșului Mare - Ansamblul Folcloric "Cununa Someșană" din Maieru, județul Bistrița-Năsăud.

Contact

Organizator:

Serviciul Cultură Tradițională, Centrul Cultural Reduta

Brașov, str. Apollonia Hirscher, nr. 8

0758 041 487


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6378

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe