Adaugă
Publicitate

Prezentare

Muzeul de Etnografie Braşov participă și în acest an la evenimentul Noaptea Muzeelor. Astfel, sâmbătă, 14 mai 2022, în intervalul orar 18.00 – 24.00, Muzeul Civlizației Urbane a Brașovului și Muzeul Etnografic ”Gheorghe Cernea” din Rupea vor putea fi vizitate gratuit.

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vă așteaptă cu expoziția permanentă care ilustrează modul de viață al locuitorilor Brașovului din secolele XVI-XIX, dar și cu expoziția temporară ”Costumele Junilor și hainele românești din Șchei și Brașovechi” organizată la mansarda clădirii.

Muzeul Etnografic ”Gheorghe Cernea” din Rupea, pe lângă expoziția permanentă ce prezintă identitatea comunităților locale cu aspecte privind ocupațiile, meșteșugurile, obiceiurile și spațiile de locuit, organizează ateliere de împletituri cu sfoară și câteva proiecții cu filme documentare.

Evenimentul Noaptea Muzeelor a fost inițiat de Ministerul Culturii din Franța și este patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consilul Internațional al Muzeelor.

Pentru a evita aglomerația cu potențial de risc, facem apel la toți cei interesați să viziteze muzeele noastre, să o facă pe toată durata intervalului orar 18:00 – 24:00. De asemenea, muzeul își rezervă dreptul de a limita temporar accesul vizitatorilor în cadrul expozițiilor, pentru a evita situațiile nedorite.

Mulțumim echipei Agenției Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă Brașov care, prin intermediul platformei VoluntarBv.ro, a reușit să ofere comunității brașovene un instrument digital important prin care pot fi centralizate toate evenimentele de voluntariat, utilizatorii putând să le acceseze la un click distanță.

Contact

Organizator:

Muzeul Civilizatiei Urbane

Piata Sfatului nr.15, Brașov

0268.475.565


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Piata Sfatului nr.15, Brașov

0268.475.565

Urmează în Braşov 6391

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe