Adaugă
Publicitate

Prezentare

Sâmbătă, între orele 18.00-24.00 vă așteptăm să ne treceți pragul pentru prima ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor, la Casa Junilor.
Expoziția Junii din Șchei și Brașovechi urmărește aducerea în atenția publicului brașovean a portului vechii comunități românești brașovene, prin
prezentarea celor două tipuri de costum tradițional: așa-numitele haine românești și costumul național - păstrate până în zilele noastre de Junii din Șcheii Brașovului. În expoziție este prezentat portul specific fiecărei societăţi de juni şi a tradiţiilor celor şapte cete de Juni.

Vizitatorii vor putea admira şi o replică a unui cal în mărime naturală, pregătit de paradă, echipat cu toate accesoriile
cu care junii îşi împodobesc caii în ziua de Călări: şalanguri din piele cu ciucuri tricolor, valtrap, căpăstru, frâu, şa etc.

Obiectele provin din colecţii private ale locuitorilor din Schei şi de la membri ai Uniunii Junilor.

Ghidajul în Muzeul Casa Junilor va fi asigurat de juni din diverse cete si de fete din Șcheii Brașovului, toti ghizii vor fi înveșmântați în portul tradițional, considerat cel mai frumos și mai bogat costum românesc din Transilvania. În sala de conferințe vor avea loc videoproiecții cu filme documentare despre tradițiile și jocurile strămoșești din Șcheii Brașovului.

Intrarea la eveniment este liberă

Contact

Organizator:


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6391

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe