Adaugă
Publicitate

Prezentare

Copiii din ciclul primar de la sectia romana si germana de la 'coala Generala Ghimbav si de la Scoala Generala nr. 2 Rasnov sunt invitati luni, 30.05. 2011 la Cetatea Ghimbav, la prima lectura publica a unei povesti inspirate de istoria Ghimbavului. Lectura in limba germana are loc la orele 9.00 / 10.30 si in limba romana intre orele 10.30 / 12.00.

Actiunea de educatie nonformala este organizata de Grupul pentru Initiativa Locala (GIL) CORONA, Brasov cu sprijinul Primariei Ghimbav si Consiliului Local Ghimbav.

Cartea lansata acum face parte dintr-o serie mai ampla, propusa publicului din diferite orase din tara incepand cu anul 2009, cand GIL CORONA a initiat colectia de carte pentru copii Identitati culturale locale. De aceasta data, prin personajul principal Uli, spiridusul celei mai vechi case din Ghimbav, copii descopera perioada cand legendarul imparat Iosif al II-lea a petrecut mai multe nopti in Weidenbach (cum se numea atunci localitatea). Casa monument situata in apropierea Cetatii Ghimbav, este ingrijita si astazi cu multa atentie, fiind un reper important pentru comunitate. intalnirile cu personajele cartii vor fi reluate in urmatoarea perioada, in asa fel incat si alti copii interesati sa se poata inscrie si sa poata participa, impreuna cu colegii de clasa sau impreuna cu familia - Angela Dobrescu, coordonatorul proiectului.

Lansarea publica a cartii bilingve Meister Ulricus si Imparatul- Meister Ulricus und der Kaiser, scrisa de Daniel Puia-Dumitrescu, tradusa in limba germana de Elise Wilk, are loc joi, 2.06. 2011, ora 13.30

Evenimentele au loc in curtea Cetatii Ghimbav, cu sprijinul Bisericii Evanghelice Ghimbav.
Participantii vor putea afla de la Monika Toader/Rausch, curator, istoria acestui edificiu si Ioana Costea va sta, ca pedagog, la dispozitia grupurilor de elevi pentru activitati educationale.

Pentru programari si alte detalii va rugam sa ne contactati:
Tel: 0723 503037
E-mail: ;


Etichete:

cultura , copii , lansare de carte , GIL , Ghimbav , biserica fortificata Ghimbav , Grupul pentru Initiativa Locala Corona , poveste

Contact

Organizator:

GIL Corona

Sediu juridic: str. Al. I. Cuza nr. 30, Brasov Adresa postala: str. Sitei nr. 82, Brasov


Loc de desfășurare:

Strada Morii 70, Ghimbav, Brasov

Urmează în Braşov 5536

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe