Adaugă
Publicitate

Prezentare

Noi, braşovenii, când spunem Şaguna ne gândim la liceul cu acest nume, un liceu de tradiţie, de spiritul căruia suntem mândri, unde am urmat studiile şi/sau am avut şi avem rude, prieteni şi cunoştinţe absolvenţi ai acestuia. Şagunismul este o atitudine şi o moştenire pe care o preţuim. Mulţi ştim de mitropolitul ortodox al Ardealului, provenit dintr-o familie de aromâni, care a avut un rol precumpănitor, o personalitate puternică, un erudit, un om de acţiune şi diplomat înţelept, ce are un bust în faţa liceului românesc ce îi poartă numele. Mai mult decât atât, Andrei Şaguna a fost un teolog cunoscător profund al dogmei şi dreptului bisericesc, recunoscut pentru ştiinţa sa. Este motivul pentru care saşii sibieni l-au admirat şi i-au recunoscut meritele. Despre el s-au scris mai multe cărţi. O nouă carte, semnată de un tânăr istoric şi teolog clujean, Mircea-Gheorghe Abrudan, analizează relaţiile dintre A. Şaguna şi saşi, dintre ortodoxie şi luteranism şi influenţele reciproce. Apărută în 2015, la Sibiu şi Cluj, cartea este un produs al colaborării editurilor Andreiana şi Presa Universitară Clujeană.

Despre volum vor vorbi autorul, preot dr. Cristian Muntean şi Ruxandra Nazare.

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" Braşov vă invită să aflaţi lucruri noi despre Andrei Şaguna dintr-o altă perspectivă.

Vă aşteptăm cu drag!

Contact

Organizator:

Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" şi Casa Baiulescu B-dul Eroilor nr. 33-35, cod 500036 Braşov

0268419338, 0368450031


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeteana "George Baritiu" si Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33, cod 500036 Brasov

0368412179, 0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe