Adaugă
Publicitate

de la 19:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Muresenilor 8

Cineclub Brasov , KunSTadt Art Events Management , Muresenilor 8

Acces liber. Recunoștință pe bază de donații.

0722245893

Imbunatățește Sesizează

1498 0

Prezentare

"Trei Culori" este titlul colectiv a trei filme regizate de Krzysztof Kieślowski, două realizate în limba franceză, iar celălalt în cea mai mare parte în poloneză: „Trois Couleurs: Bleu” („Albastru”) (1993), „Trzy kolory: Biały” („Alb”) (fr. „Blanc”) (1994) și „Trois Couleurs: Rouge” („Roșu”) (1994). Scenariile tuturor au fost scrise de Kieślowski și Krzysztof Piesiewicz.

Albastrul, albul și roșul sunt culorile steagului francez în ordine de la stânga la dreapta, iar povestea fiecărui film se bazează pe unul din cele trei idealuri politice din deviza națională a Republicii Franceze: libertate, egalitate, frăție (pe franceză: liberté, égalité, fraternité). Asemenea adaptării Celor zece porunci în "Decalogul", o altă creație celebră a lui Kieślowski, ilustrarea acestor principii este adesea ambiguă și ironică.

Filmele au reprezentat pentru Kieślowski primele mari succese în afara Poloniei și sunt, alături de "Decalogul", cele mai lăudate opere ale sale. Renumitul critic de film american Roger Ebert, printre alții, a numit întreaga trilogie o capodoperă. Ea este considerată în general drept o mare realizare a filmului modern.


Etichete:

cultura , Divertisment , film , Asociatia Kunstadt , Muresenilor 8 , CineClub Brasov

Contact

Organizatori:Muresenilor 8

Brasov, str. Muresenilor, nr. 8

0729270745


Loc de desfășurare:

Brasov, str. Muresenilor, nr. 8

0729270745

Urmează în Braşov 6359

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe