Adaugă
Publicitate

recomandat

Prezentare

I.C.Vasiliu a fost unul dintre cei mai importanti creatori de dans popular romanesc care si-a desfasurat aproape intreaga activitate la Centrul Cultural “Reduta” Brasov.
Mostenirea lasata in domeniul dansului popular a insemnat stil si creatie artistica nemuritoare . I.C.Vasiliu a mers pe ideea respectarii autenticitatii dansului popular dar si a creerii compozitionale fastuoase si de anvergura. Cu compozitiile sale, maestrul Vasiliu a obtinut marile succese nationale si internationale, facand cunoscut in lume dansul romanesc. A avut ocazia sa predea in Franta , Danemarca, Belgia si Olanda, unde a fost un deschizator de drum pentru toti cei ce doreau sa se apropie prin folclor de Romania.

Novator si autentic a fost si in alt domeniu al coregrafiei, la fel de important :dansul de societate.S-a implicat in formarea Federatiei Romane de dans sportiv, al carei vicepresedinte a fost intre 1992-1994, a editat primul volum de dansuri standard in Romania, a organizat primele concursuri la Brasov si a arbitrat primul concurs organizat de TVR.

Asociatia “Centrul de excelenta in dezvoltare personala SOLOMON” Brasov, in parteneriat cu Centrul Cultural “Reduta” Brasov ,are deosebita placere sa va invite JOI 13 decembrie 2012, ora 19, la spectacolul omagial “I.C. VASILIU” ce va avea loc la Sala Reduta din Brasov.

La eveniment este invitat profesor Ion Popescu Topolog autorul cartii : “Ioan Corneliu Vasiliu - o viata dedicata dansului”.

Participa: 

  • Ansamblul “Poienita”
  • Ansamblul “Romanasul”
  • Clubul de dans sportiv “ Pro Dance Studio”

Etichete:

cultura , Centrul Cultural Reduta , dans , Ioan Corneliu Vasiliu , spectacol

Contact

Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 6388

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe