Adaugă
Publicitate

recomandat

Prezentare

Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov, Fundaţia Culturală „Arania” prin Grupul de sunete-litere-şi-culori „CAII VERZI DE PE PEREŢI” vă invită vineri, 27 iulie 2012, orele 17, la sediul Muzeului „Casa Mureşenilor” Braşov, la o întâlnire cu poeţii americani Michael Waters şi Mihaela Moscaliuc.

Invitaţi:

  • poeta şi traducătoarea Liliana Ursu
  • pianista Liliana Iacobescu
  • violonistul Valentin Şerban

Moderatori: Adrian Munteanu şi Laurenţiu-Ciprian Tudor

Poetul şi editorul Michael Waters trăieşte în New Jersey. El este deţinătorul unei licenţe şi unui master la Colegiul Brockport, Universitatea de Stat din New York, un altul la Universitatea din Iowa şi un doctorat la Universitatea din Ohio. Waters are numeroase volume de poezie şi a coeditat antologii de poezie americană contemporană. A primit burse de la Fundatia Fulbright şi de la Fondul Naţional pentru Arte, patru Premii Pushcart şi trei premii individuale ca artist al statului Maryland. Waters a predat la Universitatea din Salisbury, iar în prezent predă la Universităţile Monmouth si Drew.

Născută şi crescută în România, Mihaela Moscaliuc a venit în Statele Unite în 1996 pentru a finaliza lucrările de absolvent în literatura americană. Ea a primit un masterat de la Universitatea din Salisbury, unul în poezie în New England şi un doctorat în literatura americană de la Universitatea din Maryland. Colecţia ei de poezie ”Dirt Tatăl” a câştigat Premiului Kinereth Gensler. Mihaela Moscaliuc a ţinut prelegeri în Europa de Est despre literatura americană de imigrare, activitatea lui Paul Celan şi a vorbit despre teoria traducerilor la universităţi din Statele Unite şi Europa. Traducerile sale de poezie românească apar în diferite reviste literare. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România.


Etichete:

cultura , Muzeul Casa Muresenilor , Cai verzi pe pereti , Fundatia Culturala Arania

Contact

Organizatori:

Fundatia Culturala Arania

15 Noiembrie nr. 3, Brasov


Muzeul Casa Mureşenilor

Piata Sfatului nr. 25

0268477864


Loc de desfășurare:

Piata Sfatului nr. 25

0268477864

Urmează în Braşov 5541

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe