Adaugă
Publicitate

Prezentare

Biblioteca Vie este un concept international, ce isi propune sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni.
Evenimentul urmeaza sa aiba loc in perioada 20-22 mai 2011, intre orele 10-17, la Centrul Cultural "Reduta" Brasov.

Esenta evenimentului se poate exprima prin urmatoarele cuvinte: "Intalneste-ti prejudecata!".

Cartile din Biblioteca Vie sunt persoane reale apartinand unor categorii extrem de diverse si variate despre care exista anumite prejudecati sau stereotipuri.

Persoanele participante in calitate de Cartii Vii sunt voluntari care au acceptat sa vina si sa vorbeasca celor interesati despre experientele si modul lor de viata.

O CARTE VIE nu este un actor care joaca un rol!
Cartea numita "Muzician" este chiar un artist, Cartea numita "Persoana cu dizabilitati" este chiar o persoana care sufera de o anumita afectiune, ceea ce o face sa aiba experiente diferite de viata .....
O Carte Vie este persoana care a ales sa reprezinte public un anumit grup.
Un exemplu de cum pot fi oamenii dintr-un anumit grup, cine sunt ei de fapt.

Asociatia de Servicii Sociale SCUT a organizat 3 Biblioteci Vii, in 2010.
Acestea s-au desfasurat la Liceul de Arta "Hans Mattis Teutsch", in penitenciarul Codlea si la Biblioteca Judeteana "George Baritiu".

In octombrie 2010, la Biblioteca Judeteana "George Baritiu" a fost pentru prima oara cand acest eveniment a fost organizat astfel incat TOTI brasovenii sa poata participa in calitate de Cititori.

Astfel, Cititorii au posibilitatea sa discute cu detinuti, persoane cu dizabilitati artisti, sportivi, jurnalisti, ecologisti, rromi, terapeuti si lista poate continua.

Rezultatele au fost peste asteptari. Peste 600 de brasoveni au participat ca si Cititori ale celor 57 de Carti, in majoritatea lor tineri care au acceptat provocarea de a se intalni fata in fata cu Cartile Vii si de a vedea  intr-adevar daca acestea sunt asa cum isi inchipuiau.

Pentru mai multe informatii:
RALUCA BRATU - tel. 0751 093 621 ; email: 


Etichete:

cultura , ONG , carte , literatura , biblioteca , asociatie , SCUT , Biblioteca Vie , Asociatia de Servicii Sociale SCUT

Contact

Organizatori:

Asociatia de Servicii Sociale SCUT

Str. Tebea nr. 16 Brasov

0268429623


Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" şi Casa Baiulescu B-dul Eroilor nr. 33-35, cod 500036 Braşov

0268419338, 0368450031


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 5565

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe