Adaugă
Publicitate

- intre 13:00 si 16:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Muzeul Civilizatiei Urbane

Muzeul de Etnografie

8 lei; pensionar 3 lei; student 2 lei; elev 2 lei

Imbunatățește Sesizează

2170 0

Prezentare

În perioada 28 august-28 septembrie 2020, Muzeul de Etnografie Brașov, în parteneriat cu grupul Șezătoare în Șcheii Brașovului, vă invită să vizitați expoziția de cusături intitulată Înflorituri cu acul, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului.Expoziția reunește cusături cu motivele fitomorfe (plante, frunze, flori, fructe) preluate din ornamentica țesăturilor românești, realizate manual, acasă, de către 32 de femei cu vârste cuprinse între 34 și 83 de ani, din Brașov și din țară, majoritatea provenind din mediul urban.Proiectul este inspirat de #FloraRomâniei, care a fost tema Zilei Universale a Iei 2020, iar participantele, care s-au înscris voluntar în acest proiect, sunt membre ale grupului Șezătoare în Șcheii Brașovului, cărora li s-au alăturat și alte doamne din țară. Astfel, șezătorile care aveau loc în fiecare zi de joi la Casa Junilor și care au fost anulate din cauza pandemiei, s-au mutat în mediul online și au devenit „Șezătoarea de acasăˮ în timpul izolării la domiciliu. Motivele vegetale (fitomorfe) redate în expoziție, sunt: pomul vieții, frunza de viță de vie, acele de brad, frunza de stejar, garoafa, laleaua, bujorul, trandafirul, panseluța, crinul, cercelusul, miezul de nucă. Cea mai mare parte a motivelor cusute au fost culese de pe piese vestimentare din colecții particulare și transpuse în format digital de către doamnele Melinda Puskás și Antonela Lungu, pentru a servi ca suport pentru cusături. Motivele provin din Șcheii Brașovului, zonă reprezentativă pentru Țara Bârsei, dar și din alte zone ale țării.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Civilizației Urbane din Piața Sfatului nr. 15 de luni până vineri, orele 10.00-16.00, până la sfârșitul lunii august și începând din luna septembrie, de marți până duminică, între orele 09.00-17.00.

Contact

Organizator:

Muzeul de Etnografie

Bulevardul Eroilor, nr. 21 A, cod 500030 Braşov (langa Muzeul de Arta)

0268476243


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Piata Sfatului nr.15, Brașov

0268.475.565

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe