Adaugă
Publicitate

Prezentare

ARNO FISCHER. Fotografie

O expoziție a Institutului pentru Relații Externe, Stuttgart

Muzeul de Artă Brașov

11 februarie – 27 martie 2016

Vernisaj - 11 februarie 2016, ora 13:00

Centrul Cultural German Brașov și Muzeul de Artă Brașov vă invită la expoziția fotografului german Arno Fischer.

ifa (Institutul pentru Relații Externe) continuă seria de succes a expozițiilor de fotografie germană cu aceasta retrospectivă a operei lui Arno Fischer, dedicată unuia dintre cei mai importanți fotografi și profesori de fotografie din Germania. Activitatea sa de profesor în Leipzig, Berlin și Dortmund a influențat decisiv trei generații de fotografi, nu doar din estul țării. Cu această expoziție devine posibilă o privire mai cuprinzătoare asupra fotografiei din RDG, a cărei figură emblematică rămâne până astăzi Arno Fischer. Încă din expoziția Raport de stare. Fotografie germană între anii `50 și `80 în Est și Vest, pe care ifa a trimis-o în turnee începând din 1992, Arno Fischer a avut o prezențăremarcabilă.

În anii ce au urmat căderii Zidului Berlinului în 1989, iar apoi unificării celor două state germane, au existat adesea discuții furtunoase despre opera artiștilor din est. Deseori, aceștia erau excluși din discursul artistic internațional sau erau blamați ca fiind reprezentanții unei dictaturi. Totuși, în RDG se formulaseră poziții artistice care au făcut permeabilă cortina de fier și care şi-au păstrat valabilitatea, chiar și după marea schimbare. Opera lui Arno Fischer este un exemplu în acest sens. Lucrările sale nu se lasă fixate pe un teren îngrădit ideologic. Acest fapt este dovedit clar de expoziția de față.

Contact

Organizator:

Centrul Cultural German

str. Lungă nr. 31, etajul 1 Cod 500035 Brasov

0268473104


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

B-dul Eroilor 21 A (langa Hotel Capitol) cod postal 500030 Brasov

0268477286

Urmează în Braşov 6311

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe