Adaugă
Publicitate

Prezentare

A 60-a stagiune a concertelor estivale de orgă de la Biserica Neagră a ajuns la final. Concertul care va închide această stagiune aniversară va avea loc marţi, 25 septembrie, de la ora 18.00, şi îi va aduce din nou în faţa publicului pe organiştii braşoveni Paul Cristian, Eckart şi Steffen Schlandt.

Cele trei orgi vor cânta pentru ultima oară în cadrul stagiunii din acest an. La finalul concertului, cei prezenţi vor avea ocazia de a vedea mai de aproape a patra orgă ce va putea fi auzită din luna octombrie în biserică. Este vorba despre orga din Rupea, aflată în faza finală a restaurării.

„Stagiunea din acest an a reconfirmat faptul că Biserica Neagră este un punct de reper pentru muzica de orgă de la noi din ţară. Prezenţa medie de 181 de persoane per concert, precum şi cei aproximativ 2500 de participanţi din Piaţa Sfatului de la concertul aniversar Viv’Arte, ne bucură şi ne onorează”, a declarat organistul Eckart Schlandt, coordonatorul stagiunii estivale.

Acest ultim concert al stagiunii estivale de orgă nu reprezintă şi finalul activităţilor muzicale din Biserica Neagră pentru anul 2012. Următorul eveniment important este festivalul Musica Coronensis, care va promova şi în acest an muzica şi compozitorii braşoveni, şi care se va desfăşura în perioada 10 - 14 octombrie 2012.

Informaţii la tel. 0268 511 824


Etichete:

concert , cultura , Biserica Neagra , Biserica Evanghelica CA , stagiune estivala , orga

Contact

Organizator:

Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Loc de desfășurare:

Curtea Johannes Honterus nr. 2

0268511824

Urmează în Braşov 5492

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe