Adaugă
Publicitate

Prezentare

La 200 de ani de la câștigarea independenței, expoziție grecească inedită la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

Împletim istoria cu frumoasul la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului unde puteți admira, pe tot parcursul lunii aprilie, o expoziție dedicată revoluției de independență a Greciei: ”Revoluția greacă în Principatele Române - Karagkouna, poveste grecească pe șnur răsucit”. Expoziția este organizată de Muzeul de Etnografie Brașov, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României și Asociația Culturală ”Ermis” Brașov, pentru a marca 200 de ani de la eliberarea de sub ocupația otomană.

Pasionații de istorie, dar și de artă vestimentară, pot admira o serie de costume și podoabe autentice, care poartă cu ele poveștile eroice sau de dragoste de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Povești spuse de neamul Karagkounides, cunoscuți drept ”grec negru, grec puternic” și care sunt admirați pentru faptele de vitejie împotriva Imperiului Otoman. Neamul thessalic Karagkounides nu este doar de rasă greacă, ci unul dintre cele mai vechi triburi grecești care au supraviețuit până în prezent. Reprezentat astăzi, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, printr-o serie de costume și podoabe care amintesc de bogăția tradițiilor și simbolurilor grecești.

Asociația Culturală ”Ermis” Brașov promovează cultura greacă prin intermediul dansului, al muzicii, al artelor vizuale și al gastronomiei specifice. ​Dansurile și tradițiile prezentate de Asociație păstrează specificul și caracterul grecesc, având un portofoliu ce cuprinde repertorii specifice din Thessalia, Makedonia, Tracia și Insulele Mării Egee. Colecția de costume autentice ale ansamblului, unică în România, este din zona Rumeliei de Est, piesele acesteia fiind considerate ”mantii protectoare”, cu particularități ce pun în valoare motivele de floră și faună din zona de unde provin.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Civilizației Urbane din Piața Sfatului nr. 15, în zilele de miercuri până duminică, între orele 9.00-17.00.

Contact

Organizator:

Muzeul Civilizatiei Urbane

Piata Sfatului nr.15, Brașov

0268.475.565


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Piata Sfatului nr.15, Brașov

0268.475.565

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe