Adaugă
Publicitate

- intre 16:00 si 19:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Poarta Ecaterinei

OAR BV-CV-HR

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

2859 2

Prezentare

Expoziția itinerată sub numele „Problemele orașului” este produsul unei cercetări antropologice condusă de conf. dr. Bianca Botea (Universitatea Lumière Lyon 2) și ocazionată de proiectul urban complex de reconstrucție a unui cartier proiectat și construit în anii 1960 în Lyon. Proiectul urban, în desfășurare încă, implică din 2003 demolări, construcții de locuințe și crearea de noi spații publice iar scara sa afectează întregul cartier.

Cercetarea bazată pe interviuri a pus în paralel modul de raportare a locuitorilor cartierului la o intervenție atât de amplă și discursul politic care susține la nivel economic și social intervenția. Expoziția s-a bucurat de interes larg în Franța, fiind itinerată la nivel național.

Relevanța expoziției pentru Brașov constă în chestionarea la un nivel general a relației locuitorului cu orașul, și care intră în contradicție adeseori cu opiniile politice sau cu decizii fundamentate pe practicile uzuale de urbanism, peisagism și arhitectură. De aici, perspectiva unor situații similare, de intervenție asupra unor cartiere de locuințe de la noi, a căror urbanism și arhitectură își vor atinge în curând limita de durabilitate, poate deschide un dialog util în comunitate.

Vernisajul expoziției va fi vineri, 24 iulie, ora 18,00, în turnul Porții Ecaterina. Invitat: conf. dr. Bianca Botea, coordonator al expoziției.

Program de vizitare: 25 iulie – 20 august 2015, marți - duminică, între orele 16,00 - 19,00.

Intrarea este liberă.

Realizatori expoziție: Casa Tineretului și Culturii Duchère, Lyon (Franța) și Universitatea Lyon 2 (Franța)

Organizator itinerare: Ordinul Arhitecților din România – filiala Brașov-Covasna-Harghita

Expoziție itinerată prin finanțare din timbrul arhitecturii din România.

Contact

Organizator:

OAR BV-CV-HR

Sirul Beethoven, nr. 2, Brasov (lipit de Poarta Schei)

0268 511900, 0268 471438


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Sirul Ludwig van Beethoven nr. 2, Brasov, cod 500123

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe