Adaugă
Publicitate

Prezentare

Oraşul Memorabil – ediția 2016

Expoziție de fotografii vechi și noi ale orașului Brașov, 8-23 octombrie

Noua ediție a expoziției Orașul Memorabil va prezenta publicului alte sute de fotografii ale orașului Brașov culese în acest an. În continuitate cu edițiile trecute, toate imaginile expuse sunt contribuții voluntare, venite din multiple surse: albume de familie, colecții personale, arhive ale unor instituții, fotografii digitale recente, pe care locuitori mai vechi sau mai noi ai orașului Brașov le-au pus la dispoziție.

Din colecția care poate fi văzută, cele mai vechi imagini încep din anul 1861 și surprind Piața Sfatului, strada Republicii și strada Bălcescu. Alte zone ale centrului istoric sunt ilustrate în litografii sau cărți poștale ale sfârșitului de secol XIX - început de secol XX. Ceva mai recente sunt imaginile cu teme școlare interbelice, cu drumeții și picnicuri în împrejurimile orașului sau cu forfota din mijlocul orașului, cu defilări sau instantanee de promenadă. În completare, ultima jumătate de secol XX este prezentă cu viața surprinsă în cartierele aflate în expansiune, dublate de o arhivă jurnalistică bogată, concentrată pe inaugurarea construcțiilor. Iar în contraponderea imaginilor istorice stau fotografiile recente, care fixează cadre valoroase ale orașului de azi.

Expoziția este structurată în două secțiuni, cu acces liber:

  • secțiunea în aer liber, 500 de fotografii reproduse

loc: Parcul Facultății de Silvicultură (lângă Poarta Ecaterina)

program permanent

  • secțiunea de interior, 100 de fotografii în original

loc: sediul Ordinului Arhitecților din România – filiala Bv-Cv-Hr

Șirul Beethoven nr. 1 (lângă Poarta Schei)

program: luni-vineri, între orele 9-15

Vernisajul expoziției va fi sâmbătă, 8 octombrie, ora 16, la sediul Ordinului Arhitecților din România – filiala Bv-Cv-Hr din Șirul Beethoven nr. 1 (lângă Poarta Schei).

Orașul Memorabil este un proiect cultural organizat de Ordinul Arhitecților din România - filiala Brașov-Covasna-Harghita și finanţat din bugetul Municipiului Braşov.

Contact

Organizator:

OAR BV-CV-HR

Sirul Beethoven, nr. 2, Brasov (lipit de Poarta Schei)

0268 511900, 0268 471438


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Sirul Beethoven, nr. 2, Brasov, lângă Poarta Ecaterina

Sirul Beethoven, nr. 2, Brasov
(lipit de Poarta Schei)

0268 511900, 0268 471438

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe