Adaugă
Publicitate

Prezentare

Publicitatea face parte din viaţa noastră. Ea ne înconjoară, ne influenţează nevoile de zi cu zi şi aduce culoare în viaţa noastră. Ceea ce în ziua de astăzi ni se pare normal, reprezenta la începutul secolului XX o noutate. Unul dintre cei care s-au implicat în evoluţia unui limbaj publicitar modern, corespunzător noului stil de viaţă determinat de creşterea economică a fost artistul LUCIAN BERNHARD. Prin stilul şi creaţia sa, el a marcat şi influenţat decisiv arta afişului de la cumpăna dintre secole. Afişele publicitare ale marilor firme precum Bosch, Kaffee HAG sau Pelikan se orientează şi astăzi după exemplele create de Bernhard la începutul secolului trecut. Cu toate că opera sa este încă de actualitate, artistul a intrat, din păcate, în anonimat. Din acest motiv, Institut für Auslandsbeziehungen i-a dedicat lui Lucian Bernhard o amplă expoziţie monografică. Toate domeniile în care a activat Bernhard au fost luate în considerare. Pe lângă arta afişului, acestea sunt tipografia şi realizarea de cărţi şi reviste.

Expoziţia Lucian Bernhard a fost pusă la dispoziţie Centrului Cultural German Braşov de către Institut für Auslandsbeziehungen, făcând parte dintr-un turneu prin mai multe oraşe din România.


Etichete:

cultura , expozitie , Advertising , publicitate , Centrul Cultural German , Muzeul Casa Muresenilor

Contact

Organizator:

Centrul Cultural German

str. Lungă nr. 31, etajul 1 Cod 500035 Brasov

0268473104


Loc de desfășurare:

Piata Sfatului nr. 25

0268477864

Urmează în Braşov 5492

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe