Adaugă
Publicitate

Prezentare

Expoziţia « CONTRASTE » prezintă fotografii ale artiştilor fotografi Constantin Dancoglu şi Serge Grandvaux.

Constantin Dancoglu - România
deţinătorul mai multor titluri onorifice internaţionale şi naţionale :
- 2011 - EXCELLENCE FIAP/b (E.FIAP/b), acordat de Federaţia Internaţionala de Artă Fotografică ;
titlul PSA*** , acordat de Societatea Americană de Fotografie (PSA) ;
- 2010 - Diploma de Excelenţă pentru contribuţii deosebite aduse la promovarea istoriei, culturii şi artei acordată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional
- 2008 - titlul de "Maestru în Arta Fotografică", acordat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România.
- membru de onoare al mai multor fotocluburi şi organizaţii de profil din ţară : Târgu Mureş, Slatina, Craiova şi străinătate : Ucraina, Rep.Moldova, Ungaria, Brazilia, Gayant (Franţa).
Participă la Saloanele de artă fotografică din ţară şi străinătate, obţinând numeroase medalii : 3 medalii de aur AAFR, o medalie de argint AAFR, o medalie de bronz AAFR şi numeroase alte premii. Un mare număr de lucrări au fost acceptate şi unele premiate de juriile internaţionale, în Saloane organizate sub Înaltul Patronaj al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP) şi al Societăţii Americane de Fotografie (PSA), fiind expuse în mai multe ţări din Europa şi din lume.
Are vernisate până la data prezentei expoziţii un număr de 20 de expoziţii personale şi peste 40 de expoziţii de grup în mai multe ţări, printre care: Grecia, Ungaria, Anglia, Franţa, Italia, Serbia, Republica Moldova, România, Ucraina, Austria, Iran, Japonia, SUA, Mexic, Noua Zeelandă, Vietnam etc.
În perioada anilor 2004-2009 a fost colaborator permanent al revistei PHOTO magasine din România. Are lucrări expuse în Colecţiile de artă fotografică ale Muzeului Naţional al Bucovinei din Suceava, România şi în Muzeul Internaţional de fotografie din Cerdanyola-Catalunya-Spania.

Serge Grandvaux - Franţa
- membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, membru de onoare al Clubului Fotografic « Nufărul » din Oradea
- un autodidact absolut, pasionat de fotografie încă din tinereţe, caută modele, şi cu siguranţă, ca şi alţi fotografi, a visat în faţa fotografiilor lui Cartier Bresson, Doisneau, Kertesz, Willy Ronis, Brassaï, Khaldeï şi alţi fotografi consacraţi ai peliculei alb-negru.
Primele sale călătorii în URSS, apoi în Rusia, Coasta de Fildeş, Cuba şi România sunt un real şoc. Din aceste ţări adună imagini care vor face obiectul publicaţiilor în cotidiene din regiunea sa şi al unor expoziţii în Franţa şi România, în Moldova.

Expoziţia propune o prezentare a lumii contemporane măcinată de contraste umane, sociale, economice, cei doi artişti convenind să prezinte lumea în două ipostaze :
Constantin Dancoglu – lumea frumoasă, în imagini color, realizate în marea lor majoritate în Veneţia şi România
Serge Grandvaux – lumea săracă, plină de lipsuri, în imagini alb-negru realizate în diferite părţi ale Cubei

Inaugurată în 6 ianuarie la Oradea, expoziţia “Contraste va fi găzduită de Biblioteca Franceză a Casei Baiulescu până în 30 aprilie 2012


Etichete:

expozitie , Fotografie , Casa Baiulescu , Alianta Franceza , Biblioteca Franceza

Contact

Organizator:

Alianţa Franceză

Brasov, B-dul Eroilor, nr. 33

0368412179


Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeteana "George Baritiu" si Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33, cod 500036 Brasov

0368412179, 0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 5633

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe