Adaugă
Publicitate

Prezentare

Îmbunătăţirea relaţiei muzeu-şcoală şi consolidarea importanţei muzeelor ca resurse educaţionale care să faciliteze învăţatul, se face la Muzeul de Etnografie Braşov în cadrul vizitelor tematice şi atelieror pedagogice cu caracter practic destinate elevilor din ciclul primar şi gimnazial.

Atelierele susţinute în cadrul Muzeului de Etnografie Braşov şi în filialele sale, coordonate de meşterii populari recunoscuţi pe plan local, au făcut posibilă realizarea obiectivului de apropiere a elevilor de simplitatea şi rafinamentul vieţii predecesorilor.

Atelierele, care au la bază expoziţiile temporare si permanente, se desfăşoară ca o alternativă la orele de tehnologie sau abilităţi practice. Copii de vârstă şcolară aprofundează tehnici şi operaţii specifice vechilor meşteşuguri, toate acestea concretizându-se într-o experienţă educativă unică. Micii meşteşugari îşi pun imaginaţia la încercare şi creează prin tehnicile străvechi diverse obiecte: păpuşi din material textil, icoane pe sticlă, crestături în lemn, ştergare ţesute la războiul manual, ouă „închistrite” etc.

Această expoziţie reprezintă încununarea colaborării între muzeu şi şcoli, o etalare a capacităţii intuitive şi creatoare a celor deveniţi acum prietenilor muzeului, o expoziţie ce denotă entuziasmul finalizării palpabile a obiectivului propus.

Activităţile pedagogice sunt o modalitate importantă de conştientizare de către elevi a patrimoniului cultural, muzeul fiind nu numai un loc de relaxare şi de petrecere utilă a timpului liber ci şi o modalitate de dezvoltare a propriei personalităţi.

Pe data de 10 iunie 2011, va avea loc la Muzeul Etnografic Săcele, începând cu ora 1200 finalizarea atelierelor pedagogice, printr-o expoziţie intitulată ,,Copiii descoperă meşteşuguri tradiţionale” unde vor participa un număr de aproximativ 200 de copii, de la şcoli din Brasov, Săcele, Ghimbav, Codlea.


Etichete:

cultura , educatie , muzeu , etnografie , Sacele , Muzeul Etnografic Sacele

Contact

Organizator:

Muzeul Etnografic Sacele

Sacele, bd. Brasovului, nr.153 (langa Biserica Evanghelica Turches)

0268 276 159


Loc de desfășurare:

Sacele, bd. Brasovului, nr.153
(langa Biserica Evanghelica Turches)

0268 276 159

Urmează în Braşov 5392

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe