Adaugă
Publicitate

recomandat

- Program complet

Cultură (expoziție, film...)

Parcul Facultății de Silvicultură

accesul este liber

0726 686845

Imbunatățește Sesizează

2905 0

Prezentare

Expoziția prezintă arhitectura de factură Chalet construită în ultimele decenii ale secolului al XIX-lea în Brașov.
Arhitectura Chalet este o manifestare a curentului istorist specific epocii și pătrunde în Transilvania dinspre țările germane. Inițial stilul, caracterizat prin turnuri de observație, balcoane și bovindouri din lemn, era preferat de aristocrație pentru castelele și pavilioanele de vânătoare, fiind asociat astfel cu zonele de munte sau pădure. Mai târziu, atât aristocrația cât și burghezia optează pentru utilizarea acestui stil la casele de vară aflate în zone de recreere, în afara orașelor. Arhitectura de tip Chalet prelucrează la o scară mică imagini idealizate ale castelelor sau ale reședințelor de țară, într-un spirit romantic care elogiază apropierea de natura și viața la țară.

Expoziția prezintă informații, desene de arhivă (reproduceri) și fotografii ale unor clădiri reprezentative pentru stilul Chalet în Brașov.
Proiect cultural finanțat din timbrul arhitecturii.


Etichete:

cultura , expozitie , arhitectura , OAR , Facultatea de Silvicultura , Ordinul Arhitectilor din Romania , Poarta Ecaterina

Contact

Loc de desfășurare:

Sirul Beethoven, nr. 2, Brasov, lângă Poarta Ecaterina

Urmează în Braşov 5665

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe