Adaugă
Publicitate

Prezentare

Joi, 12 aprilie 2018, începând cu ora 13.00, vă invităm la vernisajul expoziţiei Amintiri din Şcheii Braşovului. Sărbători şi obiceiuri culinare.

Expoziția își propune să ilustreze amintirile şcheienilor despre modul lor de viaţă şi alimentaţie, în funcţie de anotimpuri, de posturile religioase sau de „zilele de dulce”, de unele sărbători sau evenimente petrecute în familie: botez, nuntă, petreceri etc.

Aflaţi la intersecţia drumurilor comerciale şi a influenţelor venite atât din centrul Europei, cât şi din spaţiul balcanic, şcheienii, oameni gospodari, cu grădini şi vite, unii economi de oi, alţii negustori erau atenţi la ceea ce înseamnă „arta culinară”. Contactul cu o serie de practici, obiceiuri şi tradiţii gastronomice aparţinând altor culturi a îmbogăţit arta culinară de care beneficiem şi astăzi.

În cadrul evenimentului vă invităm să degustaţi vestitul rachiu al şcheienilor, Crampampuli, care se prepara din zahăr ars şi chimen.

Vă invităm cu drag să participați la eveniment!

Contact

Organizator:

Muzeul de Etnografie

Bulevardul Eroilor, nr. 21 A, cod 500030 Braşov (langa Muzeul de Arta)

0268476243


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Bulevardul Eroilor, nr. 21 A, cod 500030 Braşov
(langa Muzeul de Arta)

0268476243

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe