Adaugă
Publicitate

- intre 15:44 si 15:44 Program complet

Cultură (expoziție, film...)

Muzeul Etnografic Sacele

0268 276 159

0268 276 159

Imbunatățește Sesizează

1471 0

Prezentare

Proiectul Muzeului de Etnografie Brașov: „Albumul de familie în comunitățile multietnice din zona Săcele” și-a propus să reprezinte specificitatea culturii locale prin imagine, adică prin recuperarea de fotografii-document din colecțiile personale ale săcelenilor. 

În acest sens, începând cu această primăvară s-a desfașurat un concurs în cadrul școlilor (Școala 1, Școala 4, Școala 5, Liceul Teoretic George Moroianu, Liceiul Teoretic Zajzoni Rab Istvan), a cărui festivitate de premiere se va desfășura odată cu vernisajul expoziției de la Muzeul Etnografic Săcele.

Prin acest proiect s-a avut în vedere implicarea activă a muzeului în viața săcelenilor pentru a-și apropia prin intermediul fotografiei de familie valorile comunitare și identitățile proprii.

Dialogul între generații a creat o legătură între valorile trecutului și atitudinea lor față de spațiul cultural în care ei trăiesc.

O fotografie încărcată de istorie devine o mărturie a vieții de familie și a vieții comunitare, rostul proiectului fiind acela de a consolida identitatea zonală.


Etichete:

cultura , expozitie , Muzeul de Etnografie , muzeu , Sacele , Muzeul Etnografic Sacele , fotografii

Contact

Loc de desfășurare:

Sacele, bd. Brasovului, nr.153
(langa Biserica Evanghelica Turches)

0268 276 159

Urmează în Braşov 5541

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe