Adaugă
Publicitate

de la 19:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Casa Baiulescu

intrarea este libera

0368 412 179

Imbunatățește Sesizează

2020 0

Prezentare

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" Braşov vă invită în această luna la următoarele evenimente culturale:

  • Marţi, 4.02.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 10 -12 – Atelier de creativitate pentru seniori organizat şi susţinut de Asociaţia Colors Braşov
    Asociaţia Colors Braşov desfăşoară activităţi incluzive de divertisment pentru seniori, oferind alternative acestei categorii de a-şi petrece frumos vârsta, de a se simţi utilă şi preţuită, de a valorifica energia, cunoştinţele şi experienţa acumulate, potenţialul creativ, de a se exprima prin artă.
  • Joi, 6.02.2014, Alianţa Franceză, Biblioteca Franceză, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17,30 – Cineclub francofon: Chéri (Franţa, 2009). Un film de Stephen Frears. Cu: Michelle Pfeiffer, Rupert Friend, Kathy Bates
    Romantic, 100 minute. Filmul a fost nominalizat la Ursul de Aur şi premiat pentru cea mai bună coloană sonoră şi cele mai bune costume.
    Un film provocator, ce ne dezvăluie Parisul anilor 1920 şi inspirat de cartea cu acelaşi nume scrisă de celebra scriitoare Colette. Rupert Friend - Chéri este un tânăr răsfăţat de 19 ani şi fiul unei foste curtezane, Madame Peloux. Mama lui îl încredinţează mai tinerei sale prietene şi rivale, Léa de Lonval, pentru a-l iniţia în arta amorului. Şi ea o fostă curtezană, Léa este o femeie matură şi experimentată, încă extrem de seducătoare. După 6 ani de relaţie, Madame Peloux îi aranjează lui Chéri căsătoria cu Edmée, tânăra fiică a unei alte curtezane. Léa şi Chéri încearcă să accepte despărţirea iminentă, realizând abia acum, prea târziu, că legătura lor înseamnă mai mult decât plăcerea trupului.
  • Luni, 10.02.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17 – Seara filmului maghiar Csak a szél (2012). Regia: Benedek Fliegauf. Distribuţia: Katalin Toldi, Gzöngyi Lendvai, Lajos Sárkány
    Dramă, 86 minute. Mari trăieşte cu tatăl ei invalid şi cei doi copii într-o magherniţă din pădurea din afara oraşului. Trăiesc modest, ca şi ceilalţi vecini din comunitatea romani. De secole, oamenii ca ei au fost chemaţi "ţigani". În ultima vreme, mai mult ca niciodată, trebuie să trăiască pe furiş: cinci familii întregi din zonă au fost deja omorâte, împuşcate în propriile case...
  • Joi, 13.02.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18 – Seara de carte
    "Seara de carte" este un loc unde oamenii se cunosc și creează oportunități pentru interacțiuni sincere. E un spațiu cald, primitor, care așteaptă să vă primească. Iniţiativa voluntarilor iubitori de carte este găzduită de Biblioteca Judeţeană Braşov, care pune la dispoziţie mansarda Casei Baiulescu, un loc potrivit pentru asemenea întâlniri.
  • Joi, 20.02.2014, Alianţa Franceză, Biblioteca Franceză, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17,30 – Cineclub francofon: 2 Days in Paris (coproducţie Franţa-Germania, 2007). Un film de Julie Delpy. Cu Julie Delpy, Adam Goldberg, Daniel Brühl.
    Comedie, 97 minute. Marion este o tânără fotografă de origine franceză care trăieşte la New York împreună cu Jack, arhitect de interior. Pentru a da un suflu nou relaţiei lor, cei doi se decid să plece într-o excursie la Veneţia. Sejurul lor este ratat din cauza unei gastro-enterocolite pe care o are Jack şi care îi determină să plece la Paris, unde Marion are mulţi prieteni. Acolo însă nu reuşesc să petreacă prea mult timp împreună, între părinţii lui Marion care îi sufocă, foştii iubiţi pe care tânăra îi revede şi atracţia lui Jack chiar şi pentru cel mai neînsemnat vestigiu istoric. Vor reuşi ei să depăşească furtuna? Sau se vor dovedi maeştri în arta disputei?
  • Vineri, 21.02.2014, Mediateca, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18 – Cineclub organizat împreună cu Asociaţia Kunstadt
    Proiecţia este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Dialog moderat de Mara Oprişiu, jurnalist cultural şi producător independent.
  • Marţi, 25.02.2014, Centrul Cultural Englez, Mansarda Casei Baiulescu, orele 17 – Seara filmului englez: Safe Haven (S.U.A., 2013). Regia: Lasse Hallström. Distribuţia: Josh Duhamel, Julianne Hough
    Dramă romantică, 115 minute. O tânără, Katie, se stabileşte în micuţul orăşel Southport din statul Carolina de Nord. Deşi nu îşi doreşte să lege relaţii noi, Katie intră în legătură cu Alex, proprietarul văduv al unui magazin şi cu vecina ei Jo. Treptat, Katie începe să se îndrăgostească şi să îţi dorească o familie exact în momentul în care trecutul ei întunecat o ajunge din urmă. Susţinută de prietena ei, Jo, Katie trebuie să aleagă între viaţa liniştită în adevărata oază pentru ea care este orăşelul Southport şi dorinţa de a-şi lua revanşa pentru un secret ce continuă să o bântuie.
  • Joi, 27.02.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18 – Seara de carte
    "Seara de carte" este un loc unde oamenii se cunosc și creează oportunități pentru interacțiuni sincere. E un spațiu cald, primitor, care așteaptă să vă primească. Iniţiativa voluntarilor iubitori de carte este găzduită de Biblioteca Judeţeană Braşov, care pune la dispoziţie mansarda Casei Baiulescu, un loc potrivit pentru asemenea întâlniri.
  • Vineri, 28.02.2014, Mansarda Casei Baiulescu, orele 18 – Jocuri pentru voluntariat susţinute de Asociaţia Colors Braşov
    Asociaţia Colors lucrează intens cu tinerii, iniţiind şi organizând numeroase activităţi dedicate. Printre acestea, Jocurile pentru voluntari au fost gândite ca întâlniri periodice de interacţiune, de prezentare a diferite asociaţii, cu preocupările şi proiectele lor, şi de crearea a unui spaţiu de comunicare prin joc.

Etichete:

cultura , comunitate , film , Casa Baiulescu , biblioteca , voluntariat , Biblioteca Judeteana , seara de carte

Contact

Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeteana "George Baritiu" si Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33, cod 500036 Brasov

0368412179, 0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe