Adaugă
Publicitate

recomandat

Prezentare

Libraria Okian din Brasov va invita la urmatoarele evenimente culturale:

 • JOI – 22 MARTIE 2012– ORA 17.00
  CLUB DE ARTA S.F. “ANTARES”
  FILM: “PERFECT SENSE” ( 2011 )
  Regie: David Mackenzie
  Distributie: Ewan McGregor, Eva Green
  Moderator: Catalin Badea-Gheracostea
  Scurta descriere: Carismaticul bucatar Michael si medicul epidemiolog Susan se indragostesc unul de celalalt pe fundalul unei pandemii ce are drept simptome pierderea treptata a capacitatilor senzoriale de catre oamenii de pe tot globul. Desi cercetatorii muncesc cu asiduitate pentru a identifica originile epidemiei si modul in care se transmite virusul, nu sunt capabili sa gaseasca un tratament, iar oamenii ramin rind pe rind fara simtul mirosului, al gustului, al pipaitului, al auzului si al vazului. Lucrind ca bucatar intr-un restaurant, pentru Michael reprezinta o provocare sa gateasca diverse feluri de mancare clientilor care nu mai dispun de simtul mirosului si al gustului, dar situatia lui Susan este la fel de dramatica intrucat profesia de epidemiolog o face sa se simta inutila si vinovata ori de cite ori incearca fara succes sa vindece pacientii de bizara maladie. Desi ambii au suferit dezamagiri in dragoste in trecut, Michael si Susan se agata cu disperare de relatia lor pentru a pastra o ultima farama de normalitate intr-o societate dominata de haos si aflata in pragul dezintegrarii.
 • SAMBATA – 24 MARTIE – ORA 9.30
  SEMINARUL KU FILOSOFIE
  Tema: TEORIE SI EXPERIENTA
  Albert Einstein– “Cum vad eu lumea”
  Coordonator: prof. Adrian Sandu – Colegiul National “Andrei Saguna”
  Participanti: elevi din liceele brasovene, pasionati de filosofie
  http://agorafilosofie.wordpress.com/
  Seminarul este în al noualea an de derulare, desfăsurându-se în colaborare cu Librăria Okian, str. Mureşenilor nr. 1, Braşov. Acesta se adresează tuturor elevilor de liceu, indiferent de profilul studiat, fiind realizat sub forma unor cursuri desfăşurându-se, în medie, de două ori pe lună. La sfârşitul cursului (în luna mai), elevii primesc diplome de participare dacă participă la minim 9 cursuri din cele 14 din care este format proiectul. Seminarul are ca temă generală în acest an Istoria şi filosofia ştiinţei. Cursurile se desfăşoară de la ora 9.30, sâmbăta, la Librăria Okian.
 • EXPOZITIE DE FOTOGRAFIE
  Expune: Victor Makk
  Perioada expozitiei: 1 – 30 martie
  “Fotografiile domnului Makk Victor dezvăluie un sentiment feeric al lumii, ele cuceresc prin prospeţime, simplitate şi directeţe, prin lumina lor magică. În pofida exactităţii impresionante proprie fotografiei, visul din spatele acestor imagini ordonate nu se risipeşte, aura lor poetică nu se destramă. Uneori precizia fascinantă a fotografiei generează misterul.
  […]Fascinaţia resimţită de autor faţă de toate aspectele naturii şi ale vieţii în general, aflate într-o veşnică metamorfoză, duc invariabil gândul la statornicia gestului creator, permanent deschis unor interpretări. Impresia cu care rămânem vizionând aceste cadre fotografice este că relaţia strânsă dintre acest univers şi modelele sale reale nu sunt de dependenţă servilă, sensibil la impulsurile pe care le primeşte, fotograful ştie să le filtreze intelectual şi să ni le impună ca şi cum el ar fi creatorul acestei lumi - ceea ce îl califică în mod cert spre o vocaţie de fotograf.” (Veronica Bodea-Tatulea)
 • EXPOZITIE DE FOTOGRAFIE – SPATIUL LONGMAN
  Titlul expozitiei: “DIN LUMEA FLORILOR”
  Expune: Ioan Zorila
  Perioada expozitiei: 1 – 31 martie
  Autorul este membru fondator al fotoclubului EXDECO din Brasov si este un pasionat al artei fotografice, avand ca preferinta peisajul.
  “Prezenta expozitie intitulata ne infatiseaza o parte din colectia sa de fotografii cu flori, pe care el a reusit sa le surprinda cu aparatul fotografic cu ocazia peregrinarilor facute in natura. Printre aceste flori se numara si cateva raritati, ca de exemplu Garofita Pietrei Craiului (dianthus callizonus) - floare unica in lume, Papucul doamnei (cypripedium callceolus) - cea mai frumoasa si pretioasa orhidee din Romania, Sangele voinicului (nigritella rubra) - tot orhidee, avand un parfum patrunzator de vanilie, Ochii broastei (primula farinosa) - floare arctica intilnita in mlastinile de la Harman, Prejmer si Stupini - unde atinge cel mai sudic punct de pe glob, si alte flori ce sunt decretate si ocrotite prin lege ca monumente ale naturii.
  Mottoul expozitiei sugereaza cum nu se poate mai bine invitatia la contemplare a frumoaselor flori create de natura!” ( Ioan Zorila )

Etichete:

cultura , expozitie , librarie , Okian , carte , eveniment cultural

Contact

Loc de desfășurare:

str. Muresenilor nr. 1, Brasov

0268477131,0268547367

Urmează în Braşov 5565

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe