Adaugă
Publicitate

- de la 18:00 Program complet

Cultură (expoziție, lansări...)

Muzeul Civilizatiei Urbane

Muzeul Civilizatiei Urbane

8 lei; pensionar 3 lei; student 2 lei; elev 2 lei

Imbunatățește Sesizează

3406 2

Prezentare

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vă invită marți, 9 iulie, ora 18:00, la vernisajul expoziției Dantele călătoare / Dentelles en voyage.
Expoziția, organizată de Muzeul Manufacturilor de Dantelă din Retournac, Franța, prezintă atât piese vechi de dantelă, cât și piese contemporane, produse de manufacturile din departamentul Haute-Loire. Activitatea manufacturilor din acestă regiune și munca manuală a dantelăreselor sunt evocate prin intermediul mărturiilor și interviurilor, culese de la localnicii din Retournac.
Muzeul Manufacturilor de Dantelă, instalat în fosta manufactură de dantelă Experton Frère & Soeur, construită în 1914, face parte din rețeaua națională Musée de France și a fost deschis în iulie 2007. El are particularitatea de a fi, în același timp, muzeu de artă, de industrie, de etnografie, de știință și tehnică. Colecțiile muzeului, provenind de la manufacturile Auguste Experton & Fils și Claire Experton & Cie, cuprind mai mult de 450.000 de piese, dintre care 100.000 de modele diferite de dantelă.
Expoziția, găzduită deja de mai multe orașe din Franța, este organizată în colaborare cu Muzeul de Etnografie Brașov, ca eveniment din calendarul Festivalului Internațional de Textile Extra ordinare - FITE, care se va desfășura în perioada 6-14 iulie 2019 în România, la Băița - Hunedoara, Brașov, Sibiu, București și Constanța.
Expoziția este organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și poate fi vizitată la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Piața Sfatului nr. 15, în perioada 9 iulie-29 septembrie 2019.

Contact

Organizator:

Muzeul Civilizatiei Urbane

Piata Sfatului nr.15, Brașov

0268.475.565


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Piata Sfatului nr.15, Brașov

0268.475.565

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe