Adaugă
Publicitate

Prezentare

Prezenţi pentru al doilea an consecutiv la festivalul Musica Coronensis, membrii ansamblului Napocelli vor urca din nou pe scena Centrului Cultural Reduta pentru a oferi publicului braşovean o reprezentaţie cu 12 violoncele.

Programul serii va conţine aranjamente pentru această distribuţie a unor lucrări consacrate din repertoriul universal, cei prezenţi având ocazia de a asculta lucrări ale unor compozitori precum Offenbach, Manuel de Falla, Fauré, Liszt, Saint-Saëns, Debussy sau Bartók.

Ciprian Câmpean a fost cel care a supus atenţiei o idee îndrăzneaţă, ce avea să prindă contur datorită implicării unor instrumentişti valoroşi, toţi foşti sau actuali membri ai partidei de violoncel a Filarmonicii de Stat "Transilvania" din Cluj-Napoca. Astfel, a luat naştere, în anul 2007, primul concert al Ansamblului de 12 violoncele. Numele formaţiei a devenit Napocelli.

Ansamblul îşi propune să ofere spectatorilor lucrări aparţinând literaturii muzicale româneşti şi universale. Cum în repertoriul de specialitate există prea puţine piese compuse special pentru 12 violoncele, Emeric Kostyák, profesor la Academia de Muzică din Basel, a fost cel care a devenit mentorul acestui ansamblu, realizând numeroase aranjamente muzicale ce i poartă semnătura.


Etichete:

Festival , Centrul Cultural Reduta , Musica Coronensis , Biserica Evanghelica CA

Evenimente conexe

Contact

Organizator:

Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 5633

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe