Adaugă
Publicitate

Prezentare

Ansamblul Canzonetta va susţine vineri, 3 iunie 2011, un concert dedicat încheierii anului şcolar, ce va avea loc în Biserica Neagră cu începere de la ora 19:00.

Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice C.A. din România are plăcerea de a găzdui acest concert în care tinerii elevi ai Liceului „Johannes Honterus”, sub conducerea dirijoarei Ingeborg Acker şi acompaniaţi la orgă de Paul Cristian, vor interpreta piese muzicale instrumentale şi vocal-instrumentale. Astfel, se vor putea audia lucrări ale compozitorilor: Thomas Ravenscroft, Johann Kaspar Bachofen, Giuseppe Torelli, Johann Sebastian Bach, Michael Praetorius, precum şi selecţiuni din „Odae cum Harmoniis” a reformatorului braşovean Johannes Honterus.

Ansamblul Canzonetta a fost înfiinţat în anul 1994, sub îndrumarea lui Ingeborg Acker, din elevi ai liceului „Johannes Honterus” din Braşov. Copii de la vârsta de 7-8 ani până la liceeni învaţă diferite instrumente (Blockflöte, Xilofon, Metalofon ş.a.) împreună cu cântatul vocal. Astfel s-a născut un ansamblu, care a acumulat un repertoriu diversificat din 5 secole şi cu distribuţii diferite. Pe parcursul anilor corul a cântat în multe oraşe din România şi a întreprins turnee în Germania, Austria si Elveţia. Canzonetta a înregistrat unele dintre concertele sale pe CD şi a avut apariţii la Emisiunea în limba germană din cadrul TVR.

Organizatori: Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice C.A. din România, Liceul "Johannes Honterus".


Etichete:

concert , cultura , educatie , Biserica Neagra , scoala , liceu , Biserica Evanghelica CA , Johannes Honterus , ansamblul Canzonetta

Contact

Organizator:

Biserica Evanghelică C.A.

Curtea Johannes Honterus 2, cod postal 500025, Braşov

0268511824


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Curtea Johannes Honterus nr. 2

0268511824

Urmează în Braşov 5541

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe