Adaugă
Publicitate

Prezentare

Celebrăm luna iubirii la muzeu!

În luna februarie se înfiripează poveștile de iubire ale primăverii. Pentru a marca sărbătorile dedicate acestui frumos sentiment, Muzeul de Etnografie Brașov invită, duminică, 14 februarie 2021, de Ziua Sfântului Valentin, cuplurile de îndrăgostiți să viziteze gratuit expoziția permanentă, dar și expoziția temporară „Luxul necesar. Accesorii și podoabe de mireasă”, situată la mansarda Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr. 15.

În ton cu luna iubirii, expoziția cuprinde costume de mireasă româneşti, săseşti, ceangăieşti din toate aceste zone etnografice, o construcție vestimentară compusă dintr-o multitudine de accesorii simbolice care transmit un mesaj non-verbal. Sunt reconstituite costume din localităţile Vlădeni, Cristian, Fântâna, Apaţa, Avrig, Săcele, precum şi o scenă de nuntă din Şcheii Braşovului. Și, cine știe, poate viitoarele mirese se vor inspira din bogăția costumelor și a accesoriilor expuse, căci a devenit o tradiție ca o parte dintre acestea să treacă de la o generație la alta, devenind, astfel, un lux necesar.

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului este deschis de miercuri până duminică în intervalul orar 9.00 – 17.00.

Contact

Organizator:

Muzeul Civilizatiei Urbane

Piata Sfatului nr.15, Brașov

0268.475.565


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Piata Sfatului nr.15, Brașov

0268.475.565

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe