Adaugă
Publicitate

Prezentare

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul si Odessa și Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, caravana își propune să aducă în atenția publicului filme de succes din țările UE si non-UE.

Cea de-a 5-a ediție a Caravanei TIFF va avea loc în 10 orașe din România, prima oprire fiind în Brasov. Cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov timp de trei zile, în perioada 11- 13 iulie, în Piata Sfatului, de la ora 22.00, cinefilii vor avea ocazia să vadă trei dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2014.

  • Vineri, 11 iulie a.c.Canibal (Spania, thriller), regia Manuel Martín Cuenca - Carlos este cel mai apreciat croitor din Granda, dar este şi un ucigaş ce bântuie în umbre. Nu simte nicio remuşcare şi nicio vină, până când Nina apare în viaţa lui. Ea îl va face să înţeleagă adevărata natură a faptelor sale şi, pentru prima data, bărbatul va simţi dragoste.Participari festivaluri internationale: Toronto 2013, San Sebastian 2013, Zurich 2013, Torino 2013.
  • Sâmbăta, 12 iulie a.c. – Domnișoara Christina (Romania, horror), regia Alexandru Maftei  – Ecranizare a binecunoscutei nuvele "Domnişoara Christina" de Mircea Eliade. Prins între dragostea imposibilă de dincolo de moarte a Domnişoarei Christina şi cea pământeană pentru Sanda, logodnica lui, tânărul Egor luptă pe tărâmul alunecos dintre vis şi realitate. Va reuşi el să-şi salveze iubita şi sufletul din această confruntare întunecată?
  • Duminica, 13 iulie a.c. Sunt o baba comunistă (Romania, comedie/drama),regia Stere Gulea - Povestea Emiliei, o sexagenară care trăieşte în linişte cu soţul ei Ţucu într-un orăşel de provincie. Cuplul nu mai poate de bucurie când primeşte un telefon din Canada: fiica lor Alice va veni în vizită împreună cu logodnicul ei american, Alan. Lucrurile nu pot sta mai bine pentru Emilia, care de-abia aşteaptă să se bucure de fericirea copiilor. Mai mult, Emilia, celebră în cartier pentru nostalgiile ei comuniste, este rugată să participe la un documentar despre giganticele serbări organizate în comunism cu ocazia zilei de 23 august.

Intrarea este liberă.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Parteneri: TNT, Transilvania FilmRecomandat de: Europa FMParteneri media naţionali: UTV, Cinemagia, Zile si Nopti, CineFAN, Film Reporter, Orasul Meu.

Contact

Organizator:

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc

Bucuresti, Stada Popa Soare, Nr. 52

0213 266 480


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Centrul vechi al oraşului.

Urmează în Braşov 5632

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe