Adaugă
Publicitate

Prezentare

Sala de Muzică a Castelului Bran va fi învăluită, sâmbătă, 11 iulie 2015, ora 20:00, de acorduri de chitară, înmănunchiate într-un recital semnat de chitaristul Costin Soare. Cu o bogată experienţă artistică şi didactică, artistul propune iubitorilor de gen concertul „Canciones, danzas y recuerdos”, o paletă bogată de partituri ale celor mai frumoase cântece şi dansuri din Spania şi America Latină (Argentina, Brazilia, Paraguay şi Cuba).

Precum în proza scurtă a unor scriitori ca Garcia Marquez sau Cortázar, miniaturile ce vor fi prezentate în concert ţes o delicată pânză de păianjen, în care se prind emoţii, întâmplări, amintiri, alcătuind scurte istorii muzicale: un vals fără nume („Valsa sem nome”), un cântec de leagăn („Canción de cuna”), o barcarolă dedicată unei fetiţe de 5 ani („Julia Florida”), o bossa-nova plină de umor („Bossa in re”) şi multe alte surprize sonore.

Ca interpret, Costin Soare a susţinut recitaluri şi concerte atât în ţară, cât şi în străinătate (Germania, Franţa, Ungaria, Marea Britanie, Japonia). Este absolvent al cursurilor de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow (UK), iar în urmă cu câțiva ani şi-a finalizat studiile la Universitatea de Educaţie (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez. Chitaristul este, de asemenea, profesor la Liceul de Muzică “Dinu Lipatti” şi colaborator al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A predat la Colegiul Anniesland din Glasgow şi la Cumbernauld Music Trust Centre.

Costin Soare cântă pe instrumente create de lutieri valoroși din România: o lăută semnată Gyorgy Lorinczi și o chitară de Alexandru Marian.

Concertul va fi structurat în două părţi, a câte 25 de minute fiecare şi o pauză cu durata de 20 de minute. Preţul unui bilet este de 30 de lei şi poate fi achiziţionat, până în ziua concertului, de la casieria Castelului Bran. Detalii la telefon 0268.237.700 sau la .

Contact

Organizator:

Castelul Bran

Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran, judetul Brasov

0268237700, 0268237701


Contactează realizatorul articolului

Castelul Bran

0268237700

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran, judetul Brasov

0268237700, 0268237701

Urmează în Braşov 5765

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe