Adaugă
Publicitate

Prezentare

În Brașov, arhitectura industrială se delimitează de cea civilă către sfârșitul secolului al XIX-lea, când micile ateliere devin neîncăpătoare pentru producția pe care trebuie să o adăpostească.

Dezvoltarea economică din perioada interbelică amplifică numărul de fabrici ca investiții noi sau relocate din lipsa spațiului în mijlocul orașului. Până la al doilea război mondial, majoritatea marilor întreprinderi dezvoltate și cunoscute în comunism aveau deja nucleele constituite.

Cum arăta arhitectura industriei brașovene în această perioadă și căror motive - tehnologice, economice, artistice - i se datora înfățișarea ei, sunt întrebări la care expoziția încearcă să răspundă prin desene, fotografii de arhivă (reproduceri) și date istorice ale unor fabrici din Brașov din perioada 1880-1940.

Vernisajul expoziției va fi sâmbătă, 27 decembrie, ora 15.00, în turnul Porții Ecaterina. Expoziția va putea fi vizionată zilnic până pe 18 ianuarie pe aleea din parcul Facultății de Silvicultură.

Proiect cultural finanțat din timbrul arhitecturii.

Contact

Organizator:

OAR BV-CV-HR

Sirul Beethoven, nr. 2, Brasov (lipit de Poarta Schei)

0268 511900, 0268 471438


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Sirul Beethoven, nr. 2, Brasov, lângă Poarta Ecaterina

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe