Adaugă
Publicitate

Prezentare

Animatia reprezintă derularea rapidă a unei secvente de imagini pentru a crea iluzia miscării.
Exemple primitive de desene care surprindeau miscarea pot fi gasite incă din antichitate pe diferiti pereti si oale. Chiar daca nu se pot numi propriu zis animatii, ele arata dorinta oamenilor de a copia miscarea reala si de a reda-o in alte circumstante. Insa primele animatii au putut fi vazute cu ajutorul instrumentelor mecanice inventate inainte de aparitia cinematografiei, cum ar fi kinetoscopul si taumatropul. Odată cu cinematograful, domeniul animatiei a inregistrat o explozie creativa. In primele decenii s-au descoperit zeci de tehnici de animatie cum ar fi traditionala, stop-motion, gravare direct pe film, pixilation, claymation, animatie cu papusi etc. Tot atunci s-au delimitat principiile animatiei care se mai folosesc pana in prezent.
Cinematograful de animatie a evoluat cultivandu-si deosebirile fata de cinematograful „viu”, dezvoltand tehnici din ce in ce mai indraznete. Apeland la mijloace minimaliste si la materiale banale (ace de gamalie, plastilina, nisip, carbune), animatorii reusesc sa construiasca lumi mirifice, sa reprezinte imaginarul si fantasticul mai eficient decat o face filmul cu actori.
Prin Animatoanele organizate de catre CineClub avem ocazia sa urmarim si sa dezbatem o serie de selectii din imensa diversitate si talentul demonstrat de cineastii care produc filme scurte de animatie in intreaga lume.


Etichete:

cultura , Divertisment , film , cineclub , Asociatia Kunstadt , scurtmetraj , Muresenilor 8

Contact

Organizatori:Muresenilor 8

Brasov, str. Muresenilor, nr. 8

0729270745


Loc de desfășurare:

Brasov, str. Muresenilor, nr. 8

0729270745

Urmează în Braşov 5766

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe