Adaugă
Publicitate

Prezentare

Animația reprezintă derularea rapidă a unei secvențe de imagini pentru a crea iluzia mișcării.
Exemple primitive de desene care surprindeau mișcarea pot fi găsite încă din antichitate pe diferiți pereți și oale. Chiar dacă nu se pot numi propriu zis animații, ele arată dorința oamenilor de a copia mișcarea reală și de-a o reda în alte circumstanțe. Însă primele animații au putut fi văzute cu ajutorul instrumentelor mecanice inventate înainte de apariția cinematografiei, cum ar fi kinetoscopul și taumatropul. Odată cu cinematograful, domeniul animației a înregistrat o explozie creativă. În primele decenii s-au descoperit zeci de tehnici de animație cum ar fi tradițională, stop-motion, gravare direct pe film, pixilation, claymation, animație cu păpuși etc. Tot atunci s-au delimitat principiile animației care se mai folosesc până în prezent.
În cadrul Animatoanelor organizate de către CineClub avem ocazia să urmărim şi să dezbatem o serie de selecţii din imensa diversitate și talentul demonstrat de cineaștii care produc scurtmetraje de animație în intreaga lume.


Etichete:

cultura , Divertisment , film , Asociatia Kunstadt , Muresenilor 8 , CineClub Brasov

Contact

Organizatori:


Muresenilor 8

Brasov, str. Muresenilor, nr. 8

0729270745Loc de desfășurare:

Brasov, str. Muresenilor, nr. 8

0729270745

Urmează în Braşov 6339

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe