Adaugă
Publicitate

Prezentare

Waha Continuum / Taraf de Caliu / Brasov
Locație: Kruhnen Musik Halle
sâmbătă, 10 decembrie, ora 21:00 - 23:00

Cumpără bilete de aici: https://tickets.wahafestival.ro/

Va invitam cu veselie si chef de petrecere la o premiera absoluta pentru Waha, care e in acelasi timp si o ocazie de neratat pentru Brasov. In editia din 2023 ne-am propus sa aducem doua tarafuri la scena Live ca sa reprezentam si muzica lautareasca adevarata, iar pe 10 decembrie vom avea un concert cu unul dintre tarafurile noastre preferate, respectiv cu Taraf de Caliu.

Acest taraf a fost format de Anghel 'Caliu' Gheorghe dupa stingerea vestitului "Taraf de Haidouks" din Clejani, care a facut inconjurul lumii mult inainte sa aiba succesul de acum din tara. Aceasta muzica, credem noi, este scrisa in ADN-ul nostru, vibrand pe ea generatii intregi de bunici si strabunici, in crasme afumate inundate-n rauri de vin curgator. Ea cristalizeaza o istorie colorata dar si zbuciumata a muzicantului atemporal, care pleaca din sate sau mahalale si ajunge sa mangaie inimile regilor si dregatorilor, castigandu-si astfel statutul binemeritat de artisti emeriti. Amintim aici doar pe scurt pe cei ca Faramita Lambru, Dona Dumitru Siminica sau Toni Iordache, care au intrat in istorie si ii ascultam si astazi, in inregistrari sau prin lautarii actuali care tin in viata acest folclor.

Masa muzicala lautareasca este formata deopotriva de melodii vechi, pe care le stie toata lumea dintotdeauna, si de creatii personale noi, care respecta si continua maniera unica de compozitie, vibratie si stil. Tambalul saltaret, acordeonul galant si generos, vioara vesela sau mieroasa, contrabasul subtil dar si ciupit, vocea tanguitoare ori cucernica, ele toate formeaza familia de sunete care-si face cu usurinta loc in inima noastra, ajutand-o sa joace si sa-nfloreasca.

Poftiti asadar la o portie buna de veselie si dans cu ai dumneavoastra:
Gheorghe 'Caliu' Anghel - vioara
Robert Anghel - vioara
Ion Tănase - țambal
Marin Manole - acordeon
Iulian Vlad - contrabas
Florin Murgoi - voce

Locatie: Kruhnen Musik Halle, str. Nicolae Titulescu 2P, Brasov
Bilete:
50lei + taxe pe https://tickets.wahafestival.ro/
60lei la poarta
Recomandam sa va cumparati bilete online deoarece clubul are capacitate limitata. De asemenea, avand in vedere ca va fi un concert fara 'warm up', recomandam sa veniti cu 30min inainte pentru a nu pierde inceputul.

Contact

Organizator:

Kruhnen Musik Halle

Brașov, str. Nicolae Titulescu nr.2P

0799 958 537


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Nicolae Titulescu nr.2P

0799 958 537

Urmează în Braşov 6388

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe