Adaugă
Publicitate

Prezentare

Castelul Bran propune iubitorilor de frumos o seară unică, un spectacol inedit de muzică spaniolă, putând fi audiate creaţii ale compozitorilor Fernando Sor, Georges Bizet, Manuel de Falla, precum şi câteva dintre cele mai cunoscute piese pentru chitară solo aparţinând compozitorului Francisco Tarrega.

Astfel, în seara zilei de 24 august 2013, începând cu ora 20.30, în curtea interioară a Castelului Bran, mezzosoprana Claudia Codreanu şi chitaristul Costin Soare vă invită la o plimbare prin ”grădina spaniolă”, care va cuprinde şi un moment inedit: interpretarea a nouă cântece care însufleţesc poemele descrise de Frederico Garcia Lorca ca „o piesă de altar sculptată a Andaluziei, cu ai ei ţigani, cai, arhangheli, planete, cu râurile şi crimele sale, cu viaţa zilnică a borfaşilor şi frumuseţea celestă a copiilor goi din Córdoba”.

Vorbind despre iubire, suferinţă, destin, nenoroc, toreadori, femeile din Sevilla, fie declamat, fie în ritm de dans sau şoptit, ca un cântec de leagăn, cântecele care vor învălui curtea Castelului Bran descriu, ca şi poemele din Romancero Gitano, un microcosmos mustind de viaţă, o lume cu propriile legi şi ritualuri.

Mezzosoprana Claudia Codreanu şi chitaristul Costin Soare au început colaborarea în vara anului 2010, primul lor proiect, un recital de muzică spaniola (Sor, Lorca, de Falla, Tarrega) a putut fi audiat atat de publicul din București, cât şi din ţară. Un al doilea proiect, cu un repertoriu mai eterogen, intitulat ”O voce. O lăută. O chitară”, cu muzică de Dowland, Giuliani, Granados, Castelnuovo-Tedesco şi Enescu a fost prezentat în sălile filarmonicilor şi ale centrelor culturale din ţară, fiind înregistrat de Radio România Muzical. Prin această formula de duo, cei doi îşi propun să prezinte publicului meloman lucrări consacrate, urmărind însă şi îmbogăţirea repertoriilor cântate în ţară prin lucrări inedite sau în primă audiţie.

Spectacolul va fi structurat în două părţi, în pauză spectatorii fiind invitaţi la degustare de vin, acompaniat de brânzeturi fine.
Vor fi disponibile 30 de bilete, iar preţul unui bilet va fi 30 de lei.


Etichete:

concert , cultura , muzica , Castelul Bran

Contact

Organizator:

Castelul Bran

Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran, judetul Brasov

0268237700, 0268237701


Loc de desfășurare:

Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran, judetul Brasov

0268237700, 0268237701

Urmează în Braşov 5630

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe