Adaugă
Publicitate

Prezentare

Un eveniment pe care suntem onoraţi să-l găzduim. Titlul comunică mai mult decât orice comentariu pe care l-am putea face : “Mircea Vintilă in concert.” Pentru ca atmosfera sa fie completa, Mircea Vintilă are si un invitat drag nouă : Eugen Avram.

“Am ascultat într-o seară o emisiune la radio a lui Cornel Chiriac, în care l-a prezentat pe Bob Dylan. Era pentru prima oară când am ascultat acest gen muzical, m-a fermecat cu totul şi mi-am dat seama că pot să fac şi eu aşa ceva. Tatăl meu mi-a făcut cadou o chitară spaniolă cu corzi de plastic, pe care o cumpărase de la un prieten. Am ieşit cu chitara mea în parc, acolo mă întâlneam cu prietenii şi cântam. Aşa s-au născut primele cântece şi prietenii au fost primii mei spectatori. Le sunt recunoscător şi le mulţumesc părinţilor mei pentru educaţia muzicală primită.
Am venit în Cenaclul Flacăra în 1973 şi am rămas nouă ani. Acolo era de fapt o scenă care a strâns toţi «greii» folkului plus alte găşti care se formau. Cu domnul Adrian Păunescu am lucrat atunci cântece care se cântă şi astăzi în orice colţ de ţară şi în comunităţile româneşti din străinătate. Amintirile din perioada Folk, din perioada Cenaclului Flacăra, din perioada Pasărea Colibri şi din perioada Brambura sunt atât de multe, de frumoase şi hazoase încât cu greu pot fi spuse. Trebuie o stare specială ca să poată fi povestite şi oricum ele îşi pierd din valoare atunci când sunt scrise, şi nu trăite.
Nu trebuie să se mai nască alt Mircea Vintilă. Este bine că EXIST.”
Mircea Vintila

Informatii la tel. 0368.442.880 / 0745.356.358


Etichete:

concert , Maideyi , Mircea Vintila

Contact

Loc de desfășurare:

Brasov, str. Republicii nr. 18

0368442880

Urmează în Braşov 5497

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe