Adaugă
Publicitate

SPCEEPS Brasov se confrunta cu un val masiv de cereri pentru emiterea de pasapoarte

Prezentare

Principalii indicatori de activitate conform raportului de activitate pe trimestrul al II-lea al acestui an, elaborat de către Serviciul Public Comunitar de Eliberare şi Evidenţă a Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov:

  • Total cereri paşapoarte primite – 8.737, în uşoară creştere comparativ cu acelaşi interval al anului trecut, când au fost înregistrate 8.676 solicitări. Faţă de primul trimestru al anului 2010, creşterea a fost mai substanţială, fiind preluate atunci doar 5.729 cereri.
Pentru paşapoarte electronice au fost depuse la ghişeele SPCEEPS Braşov 6.081 solicitări, iar pentru paşapoarte temporare au fost înregistrate 2.656 cereri. O creştere semnificativă s-a constatat în ceea ce priveşte numărul de solicitări primite prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare, respectiv 306 faţă de 170 în trimestrul al II-lea în 2009. În intervalul de timp analizat au fost înlocuite 287 paşapoarte, având în vedere că 11 au fost furate, 253 pierdute, iar 23 deteriorate. Tot în trimestrul al II-lea al anului curent a fost depus un număr de 208 de solicitări de eliberare de paşapoarte, semnate de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, care s-au prezentat la ghişeele din Braşov, în timp ce în 2009 au fost doar 194.
  • Cereri privind restabilirea domiciliului în România: 53, în scădere faţă de intervalul similar din 2009 (57).
  • În această perioadă s-a restrâns dreptul la liberă circulaţie pentru un număr de nouă persoane, pe raza unor state precum Italia, Elveţia, Ungaria, Suedia, Germania şi Franţa, iar 19 persoane au fost returnate în România în baza acordurilor de readmisie încheiate de ţara noastră cu alte state. Pentru 139 braşoveni s-a trecut la măsura suspendării dreptului la liberă circulaţie.
În cursul acestei luni SPCEEPS Braşov se confruntă cu un val masiv de cereri pentru emiterea de paşapoarte. În medie sunt depuse circa 170 de solicitări pe zi, vârful de activitate fiind înregistrat în data de 14 iulie 2010, când au fost primite 239 de astfel de cereri.

Etichete:

Prefectura Brasov , evidenta pasapoartelor , SPCEEPS

Informaţii suplimentare 230

Urmează în Braşov 5423

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe