Adaugă
Publicitate

Resurse informationale pentru voluntari cu idei

Prezentare

Incepand cu aceasta saptamana, Asociatia Colors pune la dispozitie tinerilor voluntari din toata tara un site cu idei de proiecte de voluntariat pe tema combaterii saraciei si excluziunii sociale, un grup pe facebook al voluntarilor plini de idei si o brosura cu metode si activitati nonformale de promovare a culorilor si lucrurilor pozitive din comunitate.

La finalul proiectului "Am o idee" finantat de către Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Asociatia Colors a lansat site-ul www.plinideidei.ro pe care se afla postate cele 15 idei de proiecte de voluntariat si activitati pentru voluntari, pe tema combaterii saraciei si excluziunii sociale. Ideile apartin celor 30 de tineri voluntari din Brasov si Sibiu care au luat parte intre 20-26 septembrie, in Paltinis la tabara cu acelasi nume si au fost votate si dezvoltate, cu scopul de a fi puse in practica cu un minim de resurse si maxim de efect. De asemenea voluntarii interesati de proiecte de voluntariat sunt invitati sa se subscrie pe grupul de facebook Voluntari cu idei, sa-si propuna propriile idei sau sa schimbe pareri pe subiect cu voluntari de varsta similara.

Totodata, Asociatia Colors pune la dispozitia voluntarilor, lucratorilor din ONG-uri si cadrelor didactice o brosura cu 44 de aplicatii si activitati nonformale, bazate pe cateva metode simple (ex. desen, fotografie, lucru manual), dezvoltate in aer liber sau online care promoveaza culorile si lucrurile pozitive din comunitate si pot fi aplicate ca activitati de timp liber destinate copiilor si tinerilor. Broșura, rezultatul principal al proiectului "Trusa de culori", finanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu poate fi descărcată de pe site-ul Asociatiei Colors, plinideidei.wordpress.com.

Pentru mai multe informatii contactati: Claudia Popa, presedinte Asociatia Colors, 0745-052151, .

Asociatia Colors, infiintata in 2008, are ca misiune dezvoltarea indivizilor si a comunitatilor din care fac parte pentru a-si atinge potentialul lor maxim de-a lungul existentei lor. Asociatia promoveaza un stil de viata sanatos, activ si implicat in Brasov si Sibiu si are in derulare 10 proiecte.


Etichete:

ONG , voluntariat , Asociatia Colors , asociatie , voluntari

Informaţii suplimentare 232

Urmează în Braşov

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe