Adaugă
Publicitate

Regulamentul de conservare a biodiversitatii ariilor protejate Tampa si Stejeris a fost depus spre aprobare la MMP

Prezentare

Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov, în calitate de custode al ariilor naturale protejate Tâmpa şi Stejerişul Mare, a depus în cursul acestei săptămâni la Ministerul Mediului şi Pădurilor, pentru aprobare, Regulamentele şi Măsurile minime de conservare a biodiversităţii pentru cele două arii naturale protejate.

Regulamentele au fost elaborate şi supuse consultării publice în această lună. La consultare au participat activ factorii interesaţi şi reprezentanţi ai societăţii civile. Regulamentele precizează activităţile permise a se organiza pe suprafaţa ariilor naturale protejate şi modul de desfăşurare a acestora.

Având în vedere faptul că principala ameninţare identificată pentru conservarea biodiversităţii este turismul necontrolat, s-au stabilt reguli atât pentru accesul şi deplasarea turiştilor, cât şi pentru comportamentul adecvat al acestora. Până la elaborarea şi aprobarea Planurilor de management ale celor două arii naturale protejate, măsurile minime de conservare vor fi obligatorii pentru toţi factorii implicaţi.

Regulamentele rezultate în urma consultării sunt disponibile pe site-ul www.metropolabrasov.ro

Agenţia Metropolitană Braşov a devenit custode al Ariilor naturale protejate Tâmpa şi Stejerişul Mare la începutul acestui an.


Etichete:

Tampa , AMB , Agentia Metropolitana Brasov , arie protejata , Stejeris

Informaţii suplimentare 230

Urmează în Braşov 5424

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe