Adaugă
Publicitate

Proiectul "Sunt aici! Ajuta-ma sa invat"

Informare

Str. Mihail Sadoveanu nr.3, cam.13, cod postal 500030, Brasov

www.bccbrasov.ro

APC Brasov

Imbunatățește Sesizează

1303 0

Prezentare

Proiectul „Sunt aici! Ajută-mă să învăţ!" este finanţat de Fundaţia Soros România, prin programul "Fondul de urgenţă", beneficiar fiind Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov prin parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov.

Scopul proiectului "Sunt aici! Ajută-mă să învăţ!" este de a creşte nivelul de informare, consiliere şi pregătire pentru copiii şi tinerii institutionalizaţi din centrele de plasament din judeţul Braşov în vederea integrării în societate.

Proiectul are ca oviective Creşterea nivelului de pregătire şi deprinderi de viaţă pentru 225 de copii şi tineri din centrele de plasament din judeţul Braşov în scopul integrării normale în societate." şi "Informare, consiliere şi sprijin pentru copii şi tineri din 10 centre de plasament din judeţul Braşov cu privire la drepturile şi obligaţiile persoanelor care beneficiază de îngrijire specială.

Proiectul "Sunt aici! Ajută-mă să învăţ!" se va desfăşura în judeţul Brasov, în 5 centre de plasament selectate în funcţie de numărul de tineri, respectând criteriul distribuţiei geografice şi luând în calcul posibilitatea primirii altor tineri din centrele apropiate pentru a participa la atelierele de învăţare. Unul dintre centre va fi selectat dintre cele care găzduiesc tineri cu nevoi speciale.

Grupul ţintă al proiectului este format din:

  • 225 de copii şi tineri institutionalizaţi cu vârste între 14 şi 26 de ani din judeţul Braşov, şi
  • 5 centre de plasament din judeţul Braşov, unul dintre acestea destinat copiilor cu nevoi speciale.

În cadrul proiectului "Sunt aici! Ajută-mă să învăţ!" vor fi identificate nevoile reale de învăţare ale copiilor şi tinerilor din centrele de plasament din judeţul Braşov. În funcţie de rezultatele cercetării, vor fi selectate principalele trei nevoi pentru a organiza şi desfăşura module de învăţare a deprinderilor pentru o viaţă independentă. Vor beneficia de aceste module de învăţare 225 de copii încadraţi în 5 centre de plasament din judeţul Braşov care vor fi selectate de către echipa de implementare a proiectului.

De asemenea, cu sprijinul financiar al Fundatiei Soros România, Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov va iniţia demersuri pentru obţinerea specializării/calificării într-o meserie pentru 50 de tineri cu vârste între 16 şi 26 de ani, băieţi şi fete, provenind din centrele de plasament din judeţul Braşov. Meseriile în care se vor califica vor fi selectate în funcţie de cerinţele de pe piaţa muncii, adresabilitatea cursurilor pentru aceşti tineri (diferenţiat pentru fete şi băieţi) şi în funcţie de nivelul de educaţie solicitat de legislaţia română în vigoare.

Proiectul "Sunt aici! Ajută-mă să învăţ!" are şi o componentă de informare şi consiliere a tinerilor instituţionalizaţi. Vor fi organizate şi desfăşurate 10 sesiuni de informare, consiliere şi sprijin pentru copiii şi tinerii din 10 centre de plasament din judeţul Braşov. În cadrul acestora vor fi abordate teme, precum: dreptul muncii, drepturile copilului, facilităţile acordate de statul român pentru prevenirea abandonului şcolar (bursele acordate elevilor, transport gratuit, internat etc), drepturi speciale acordate copiilor din centre de plasament şi responsabilităţi. La sesiunile de informare vor participa 200 de tineri din centrele de plasament.

Prin implementarea acestui proiect, echipa Asociatiei pentru Parteneriat Comunitar Brasov doreşte să ofere tinerilor capacităţi sporite de profesionalizare, abilităţi de viaţă şi sociale pentru a putea face pasul spre o viaţă independentă.

Pentru mai multe informaţii:
Mihaela Cârstea – coordonator proiect,
telefon: 0268 410192, 0752 319771
email : , ,
www.bccbrasov.ro


Etichete:

copii , educatie , APC , BCC Brasov , Fundatia Soros

Contact

Organizator:

APC Brasov

Str. Mihail Sadoveanu nr.3, cam.13, cod postal 500030, Brasov

0268410192


Loc de desfășurare:

0268410192

Str. Mihail Sadoveanu nr.3, cam.13, cod postal 500030, Brasov

Informaţii suplimentare 232

Urmează în Braşov 5536

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe