Adaugă
Publicitate

Proiectul "Business & Charity" este o initiativa a Retelei de Sprijin Comunitar Brasov

Prezentare

ONG-urile şi firmele din judeţul Braşov sunt invitate să participe ca parteneri în publicarea unei reviste locale şi realizarea unui site de publicitate!

"Business & Charity" este o iniţiativă a Reţelei de Sprijin Comunitar şi urmăreşte promovarea organizaţiilor neguvernamentale, nonprofit (ONG-uri) care desfăşoară proiecte de caritate în judeţ, cât şi mediatizarea firmelor implicate în astfel de proiecte. Ne propunem să atragem cât mai multe firme în activităţi de responsabilitate socială care să ajute în mod direct beneficiarii ONG-urilor locale şi să contribuie la îmbunătăţirea unor probleme sociale existente în comunitatea braşoveană.

Obiective:

  • lansarea unei reviste de publicitate şi a unui site care să promoveze organizaţiile nonprofit din judeţul Braşov precum şi firmele implicate în acţiuni caritabile;
  • informarea firmelor cu privire la modalităţile prin care se pot implica în sectorul nonprofit şi încurajarea acestora să sprijine activitatea unei asociaţii sau fundaţii din judeţul Braşov;
  • dezvoltarea unei relaţii de colaborare între firmele şi organizaţiile nonprofit din judeţul Braşov.

Revista BUSINESS & CHARITY este prima revistă din România care aduce împreună mediul de afaceri cu cel al organizaţiilor nonprofit. Prin intermediul revistei se urmăreşte:

  • publicarea şi promovarea acţiunilor de caritate ale firmelor
  • informarea mediului de afaceri şi publicului larg despre activitatea ONG-urilor
  • informarea mediului de afaceri cu privire la modalitățile de a sprijini diverse proiecte și acțiuni caritabile
  • promovarea modelelor pozitive din rândul organizațiilor nonprofit ale căror proiecte sociale au avut rezultate deosebite în ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții a brașovenilor, cât și din rândul firmelor care și-au asumat un rol activ și responsabil în susținerea proiectelor sociale
  • crearea unui grup Business & Charity format din firme și organizații nonprofit implicate în proiecte cu caracter filantropic.

Banii obţinuţi în urma reclamelor din revistă vor fi folosiţi pentru a susţine proiectele caritabile derulate de ONG-uri. În functie de suma donată şi de preferinţe, firma alege ce categorie de beneficiari doreşte să ajute. În proiect sunt înscrise 23 de organizaţii care se adresează mai multor categorii sociale dezavantajate (copii abandonaţi, tineri din centre de plasament, familii defavorizate, persoane fără adăpost, vârstnici, etc.). Reţeaua de Sprijin Comunitar facilitează legătura cu organizaţia nonprofit iar în urma colaborării, acţiunea de caritate va fi făcută publică prin intermediul revistei şi a site-ului Business & Charity.

Considerăm că mediul de afaceri poate răspunde multor nevoi din sectorul social atât prin sprijinirea financiară cât si materială a organizaţiilor nonprofit din judeţul Braşov. În acest fel proiectul aduce beneficii nu numai organizaţiilor nonprofit dar şi firmelor care dobândesc ulterior reclamă şi imagine pozitivă în comunitatea locală.

Alte informaţii la: Ruxandra Oprică tel.: 0733 939447; e-mail:


Etichete:

ONG , comunitate , voluntariat , asociatie , business , CAN , Fundatie , Business & Charity

Informaţii suplimentare 232

Urmează în Braşov 5529

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe