Adaugă
Publicitate

Primaria Brasov va efectua a doua etapa de deratizare din 2010

Prezentare

În contextul limitării posibilităţilor de răspandire a epidemiilor, epizootiilor şi distrugerii rozătoarelor daunătoare, generatoare de disconfort Primăria Municipiului Braşov va efectua în perioada 04.10.2010 – 08.10.2010, a doua etapă de deratizare a domeniului public si privat al municipiului Braşov şi a unităţilor de învăţământ finanţate de la bugetul local, în conformitate cu prevederile O.M.S. nr. 536/1997; Legea Sănătăţii nr. 98/1994 cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile H.C.L. nr. 627/2007- "Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare în municipiul Braşov".

Cetăţenii cu gospodării individuale, agenţii economici, instituţiile publice şi asociaţiile de proprietari (locatari), au obligaţia de a efectua deratizarea pe suprafeţele pe care le deţin, concomitent cu acţiunile desfăşurate pe domeniul public şi privat, numai cu un operator licenţiat de autoritatea de reglementare competentă pe baza unui contract încheiat între acesta şi autoritatea administraţiei publice locale (H.C.L. nr. 627/2007, art.90).

Neexecutarea acestei activităţi de către persoanele fizice sau juridice, atrage după sine sancţionarea acestora conform H.C.L. nr. 627/2007, art.103, lit.e, cu amenzi contravenţionale cuprinse între 500 - 1000 lei pentru persoane fizice şi 1.000 –2000 lei pentru persoane juridice.

Primăria Municipiului Braşov execută operaţiunile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie pe domeniul public şi privat al municipiului Braşov, în baza contractului de delegare a gestiunii serviciilor menţionate anterior nr. 353/2005, contract încheiat între Consiliul Local al Municipiului Braşov în calitate de concedent şi S.C. CORAL Impex S.R.L. Ploieşti în calitate de concesionar. Operaţiunea de deratizare se face cu substanţe de combatere avizate de Ministerul Sanătăţii şi Familiei pentru profilaxia sanitar-umană .

Aducem la cunostinţa tuturor cetăţenilor următoarele: momelile raticide utilizate în actiunea de deratizare a domeniului public ÷ privat al municipiului Braşov şi a unităţilor de învăţământ, vor fi amplasate în statii de intoxicare impermeabile inscriptionate cu mesajul " ATENTIE OTRAVA"- ,, ATENŢIE TEREN DERATIZAT", substanţa folosită şi telefonul prestatorului.


Etichete:

Primaria Brasov , curatenie , comunicat de presa , deratizare

Informaţii suplimentare 230

Urmează în Braşov 5420

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe