Adaugă
Publicitate

Prima caravana organizata in cadrul proiectului "Sunt cetatean, am drepturi" ajunge la Vama Buzaului

Prezentare

Joi, 21 iulie 2011, începând cu orele 10.00, la Primăria comunei Vama Buzului, Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov, împreună cu Direcţia Judeţeană Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Braşov, partener în cadrul proiectului „Sunt cetăţean, am drepturi”, va organiza prima caravană de informare şi consiliere coroborată cu acţiuni de punere în legalitate cu acte de stare civilă şi cărţi de identitate adresată persoanelor de etnie rromă din comuna Vama Buzăului.

Acţiunea face parte din seria celor 10 caravane ce se vor desfăşura în judeţul Braşov, în oraşele şi comunele unde sunt identificate probleme cu privire la lipsa actelor de identitate în rândul persoanelor de etnie rromă, în cadrul proiectului „Sunt cetăţean, am drepturi” finanţat de Open Society Institute – Budapesta. Bugetul proiectului este de 12630 $, sumă ce provine de la finanţator, iar perioada de derulare a acestuia este 18 ianuarie 2011 – 17 ianuarie 2012.

În cadrul caravanei organizate în comuna Vama Buzăului, cetăţenii vor beneficia de servicii de informare şi consiliere prin intermediul Biroului de Consiliere pentru Cetăţeni Braşov, departament al Asociaţiei pentru Parteneriat Comunitar Braşov. Vor fi furnizate informaţii din 12 domenii de interes general: drepturi şi obligaţii civile, învăţământ, protecţia consumatorului, raporturi de muncă, protecţia copilului, sănătate publică, asigurări sociale, impozite şi taxe, servicii publice, asistenţă socială, regimul proprietăţii şi proocedură notarială.

Informarea şi consilierea va fi realizată de către un consilier cu experienţă în conformitate cu principiului gratuităţii, imparţialităţii, confidenţialităţii şi independenţei. DJCEP Braşov Pe de altă parte, la fiecare dintre acţiunile organizate în cadrul acestui proiect, personalul Direcţiei Judeţene Comunitare de Evidenţă a Persoanelor se va deplasa cu o cameră mobilă pentru punerea în legalitate a persoanelor aflate în grupul ţintă al proiectului.

Scopul proiectului “Sunt cetăţean, am drepturi” este îmbunătăţirea situaţiei persoanelor de etnie rromă din judeţul Braşov prin facilitarea accesului acestora la serviciile publice.

Grupul ţintă al proiectului este constituit din persoanele de etnie romă din judeţul Braşov.

Rezultatele pe care le aşteptăm în urma implementării activităţilor propuse în proiect sunt:

  • Organizarea a cel puţin 10 caravane de informare şi consiliere coroborate cu acţiuni de punere în legalitate cu acte de stare civilă şi cărţi de identitate, împreună cu personalul Direcţiei Judeţene Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Braşov;
  • 500 de cetăţeni de etnie romă vor beneficia de acte de identitate şi de stare civilă.
    Proiectul “Sunt cetăţean, am drepturi”, ce se va desfăşura pe teritoriul judeţului Braşov, îşi propune să soluţioneze una din cauzele principale ale problemelor sociale cu care se confruntă, de altfel, persoanele de etnie rromă. Din motive financiare şi din lipsa informaţiei adecvate, multe dintre ele continuă să locuiască pe raza administrativă a judeţului Braşov fără a-şi legaliza formele de şedere şi actele de identitate. Din punct de vedere legal, aceste persoane nu sunt cetăţeni ai statului român şi nici ai altui stat, fiind astfel lipsite de cetăţenie şi de drepturile asociate: servicii sociale, accesul la educaţie, accesul la piaţa muncii şamd.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:
Georgiana Bogdan – coordonator proiect,
telefon: 0268 410192, 0752 319770
email : , ,
www.bccbrasov.ro


Etichete:

APC , Vama Buzaului

Informaţii suplimentare 232

Urmează în Braşov 5536

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe