Adaugă
Publicitate

Premium AEROTEC începe producţia de piese pentru avioane la Brasov

Prezentare

  • Noua fabrică este complet integrată în lanţul de producţie al Premium AEROTEC
  • Prima etapă de extindere creează 300 de locuri de muncă pentru personal calificat

 

Premium AEROTEC a început producţia de piese pentru avioane în noua fabrică de la Ghimbav, judeţul Braşov. Compania îşi continuă astfel expansiunea prin extinderea activităţilor sale. Din rândul angajaţilor, dl. Jochen von Wurmb, Directorul Executiv al fabricii a dat semnalul de pornire a producţiei în cadrul unităţii de 60.000 metri pătraţi.

De la aşezarea pietrei de temelie pentru construcţia noii fabrici în luna mai 2010 şi până la începerea producţiei s-au scurs aproximativ opt luni. Această primă etapă de construcţie va crea aproximativ 300 de locuri noi de muncă pentru personal calificat. În noua locaţie vor fi fabricate şi montate piese metalice pentru toate programele Airbus (familia A320, A330/A340, A380). Noua unitate de producţie va fi complet integrată în lanţul de producţie al fabricilor germane ale Premium AEROTEC, situate în Augsburg, Bremen, Nordenham şi Varel.

„Alegerea unei locaţii noi este întotdeauna o decizie strategică si pe termen lung.'' a spus dl. Dieter Meiners, Chief Operating Officer al Premium AEROTEC şi totodată Administrator al filialei Premium AEROTEC S.R.L. „Pentru dezvoltarea tehnologică a partenerului UE, România, prezenţa noastră contribuie la consolidarea durabilă a industriei aviatice", a declarat in continuare Dr. Meiners „Potenţialul ridicat al regiunii – şi mă refer aici la personalul calificat – ne permite să oferim pe termen lung produse europene de înaltă calitate la preţuri internaţionale. Prin luarea acestei decizii, am reuşit să păstrăm toate locurile de muncă din unităţile noastre germane de producţie, şi în acelaşi timp, să creăm altele noi aici, în România. În plus, creştem astfel competitivitatea companiei noastre la nivel mondial."

Premium AEROTEC vizează extinderea producţiei printr-o a doua etapă de construcţie, planificată să înceapă deja în 2011. La finalizarea ei, în halele moderne de producţie vor lucra pentru liderul european din domeniul de aerostructuri aproximativ 500 de angajaţi. Activitatea noii fabrici din Ghimbav se bazează în mare parte pe comenzi plasate până recent unor subfurnizori din spaţiul european. Locaţia Premium AEROTEC se află în imediata apropiere a fabricii româneşti, cu tradiţie în domeniul aeronautic, IAR Braşov, şi a filialei Eurocopter din România.


Etichete:

AEROTEC , Ghimbav , business , IAR Ghimbav

Informaţii suplimentare 230

Urmează în Braşov 5423

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe