Adaugă
Publicitate

MUZEOFORUM – Platforma de instruire si bune practici

Prezentare

Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov este partener alături de Centrul de Pregătire Profesională în Cultură Bucureşti şi Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Sfântu Gheorghe în proiectul MUZEOFORUM – Platforma de instruire şi bune practici, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul îşi propune lansarea platformei de instruire online MUZEOFORUM şi organizarea a două cursuri având 2 tematici diferite: “Valorificarea patrimoniului prin expoziţii temporare itinerante” şi “Educaţie non-formală în muzee – programe sociale pentru persoane cu dizabilităţi, programe educaţionale, conferinţe interactive”. Ambele cursuri se vor desfăşura în format blended learning (învăţare combinată): o sesiune de învăţare pe platforma online şi o sesiune de curs faţă în faţă. Tematicile abordate în acest proiect sunt de actualitate în viaţa muzeelor şi au fost alese şi pentru faptul că pot fi abordate folosind tehnologiile moderne: pentru prima tema forumul va fi folosit ca târg online de idei pentru expoziţii temporare itinerante, iar pentru a doua temă participanţii îşi vor alcătui câte un portofoliu electronic care va fi disponibil şi după terminarea proiectului ca o colecţie de bune practici.
În proiect vor fi instruite minim 30 de persoane, acoperind o arie de 8 judeţe (Braşov, Harghita, Covasna, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Mureș, Galațiși Bucureşti), 15 participanţi pe fiecare curs. Cursurile vor avea loc la Sinaia (22-24 septembrie 2011) şi Bucureşti (24-26 octombrie 2011) şi se vor finaliza cu o diplomă recunoscută de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.


Etichete:

cultura , curs , Muzeul Casa Muresenilor , Muzeoforum

Informaţii suplimentare 230

Urmează în Braşov 5424

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe