Adaugă
Publicitate

Informatii despre eliberarea abonamentelor lunare gratuite pentru transportul in comun

Prezentare

Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov va începe de luni, 19 martie 2012, eliberarea abonamentelor lunare gratuite pentru transportul public de pe raza municipiului Braşov pentru beneficiarii mai multor legi speciale, în conformitate cu procedurile Casei Naţionale de Pensii Publice. Respectând prevederile legale, RAT Braşov va elibera abonamente lunare gratuite, pentru a nu se pune în imposibilitatea decontării documentelor de transport la Casa judeţeană de Pensii Braşov.

Astfel, în perioada 19 – 30 martie 2012, RAT va elibera abonamentele gratuite beneficiarilor prevederilor:

  • Decretului-lege nr. 118/1999, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat;
  • Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 martie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, aprobată şi modificată prin Legea nr. 189/2000, cu modificările şi completările ulterioare;
  • Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 214/1999, privind acordarea calităţii de luptător în rezistenţa anticomunistă persoanelor condamnate pentru infracţiuni săvârşite din motive politice, precum şi persoanelor împotriva cărora au fost dispuse, din motive politice, măsuri administrative abuzive, cu modificările şi completările ulterioare.

În vederea eliberării în mod cât mai operativ a acestor abonamente, RAT Braşov înfiinţează patru puncte de distribuţie, fiecărui punct fiindu-i arondate mai multe zone, după cum urmează:

  • cap linie Tocile: pentru beneficiarii domiciliaţi în zonele Şchei, Centru vechi, Centru Civic, Poiana Braşov;
  • cap linie Municipal: pentru beneficiarii domiciliaţi în zonele Bartolomeu, Tractorul, Rulmentul, Stupini, Griviţei, 13 Decembrie;
  • cap linie Roman: pentru beneficiarii domiciliaţi în zonele Astra, Valea Cetăţii, Noua, Dârste, Uzina 2;
  • sediu RAT: pentru beneficiarii domiciliaţi în zonele Triaj, Craiter, Florilor, Gară, Hărmanului, Scriitorilor.

Programul de lucru al punctelor de distribuţie a abonamentelor va fi de luni până vineri, între orele 7.00 şi 15.00. Documentele de transport vor fi eliberate titularilor sau persoanelor împuternicite de acestea prin procură notarială, după prezentarea actului de identitate şi a ultimului cupon de pensie specială.

Alte informaţii găsiţi pe www.ratbv.ro


Etichete:

RAT , transport in comun , Regia Autonoma de Transport , comunicat de presa , RATBV , abonament gratuit

Informaţii suplimentare 232

Urmează în Braşov

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe