Adaugă
Publicitate

Gradinita de vara - Cinci zile, o experienta

Informare

Iuliu Maniu, nr. 6, Brasov (in curte cu Directia pentru Protectia Copilului, sau vis-s-vis de Liceul de Arta)

www.bjbv.ro

Imbunatățește Sesizează

1761 0

Prezentare

Pentru că la Grădiniţa de vară creştem într-o săptămână cât alţii într-un an, în jurnalul proiectului s-au mai scris încă cinci file.

Prima filă, cea a zilei de luni, păstrează imprimaţi paşii de dans ai pinguinului, ai răţuştei şi aduce cu ea mişcările faimosului Macarena, dans ce a bucurat generaţii de-a rândul. Toate aceste rânduri au rămas în jurnal datorită Lidiei.

  • gradinita-de-vara-brasov-2011-1-1
  • gradinita-de-vara-brasov-2011-1-2
  • gradinita-de-vara-brasov-2011-1-3
  • gradinita-de-vara-brasov-2011-1-4
  • gradinita-de-vara-brasov-2011-1-5

Tot luni am pătruns în lumea lui Kemy curiosul, am învăţat câte ceva despre animalele sălbatice şi am ascultat povestea Turtiţei.

Pentru că, deşi am vrea, nu putem mânca numai turtiţe, fila zilei de marţi păstrează notate sfaturile unei alimentaţii sănătoase: fructe şi legume şi fişele colorate aferente. La finalul zilei, copiii au primit o vizită surpriză de la Dumbo.

Urechile imense ale lui Dumbo trebuiau completate de ceva pe măsură. Este motivul pentru care fila de miercuri e plină de specii de dinozauri: Tyranosaurus, Brontozaur şi alte asemenea creaturi pentru care urechile elefantului minune ar parea minuscule. Dinozaurii buclucaşi s-au jucat de-a ‘v-aţi ascunselea’ iar copiii au trebuit să îi găsească prin bibliotecă. Simţul civic nu le-a permis copiilor să lase dinozaurii fără adăpost, astfel încât ei le-au construit acestora o casă din Lego.

  • gradinita-de-vara-brasov-2011-1-7
  • gradinita-de-vara-brasov-2011-1-8
  • gradinita-de-vara-brasov-2011-1-9
  • gradinita-de-vara-brasov-2011-1-10

Acelaşi simţ civic ne îndeamnă să ne ferim de răufăcători şi să nu deschidem uşa străinilor. A fost prima lecţie notată în fila zilei de joi a jurnalului nostru de către reprezentanta Poliţiei din Braşov. După ce am aflat aceste informaţii folositoare, trebuia să ne şi relaxăm puţin. Am reuşit, cu ajutorul voluntarelor din Anglia să creem shakere şi să cântam chiar în limba engleză.

Fila de vineri e un amestec de istorie, ecologie şi emoţii prilejuite de despărţirea de prima grupă de copii participantă la Grădiniţa de vară. Am început ziua împreună cu doamnele de la Muzeul de Istorie Braşov, care ne-au învăţat să modelăm obiecte din lut, iar apoi am ascultat povestea Flopy şi apa, pentru a ne da seama cât de importantă este apa pentru oameni şi mediul înconjurător deopotrivă. Ataşăm filei de jurnal de vineri prima serie de diplome şi portofolii acordate participanţilor la Grădiniţa de vară.

Aventura continuă, iar alte file de jurnal aşteaptă să fie scrise...

Contact

Loc de desfășurare:

0268474081

Iuliu Maniu, nr. 6, Brasov (in curte cu Directia pentru Protectia Copilului, sau vis-s-vis de Liceul de Arta)

Informaţii suplimentare 230

Urmează în Braşov 5497

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe