Adaugă
Publicitate

Editia 2011 a proiectului StudentObike Brasov - Studiez, deci pedalez

Informare

Centrul vechi al oraşului.

Imbunatățește Sesizează

905 0

Prezentare

Raiffeisen Bank, Asociatia Green Revolution, Primaria Municipiului Brasov si Universitatea Transilvania din Brasov, la initiativa Consilierului Local Adrian Oprica, a lansat luni, 28 martie 2011, in municipiul Brasov a doua editie a proiectului anual de bike-sharing gratuit destinat centrelor universitare, StudentObike. Editia 2011 a proiectului se desfasura in perioada martie - noiembrie 2011.

Bicicletele StudentObike vor putea fi inchiriate din Piata Sfatului si ,,Complex Memorandului” si vor putea fi folosite de studenti atat in campusul universitar cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

,,Mersul pe bicicleta este una din variantele optime de transport in municipiul Brasov, tocmai de aceea, eu unul sprijin
orice initiativa care incurajeaza acest tip de transport.
Ar fi ideal sa avem cat mai multi kilometri de piste pentru biciclisti. Si incercam sa mai cream piste speciale pentru biciclete. Pana atunci insa, cei cu masini trebuie sa lase loc si biciclistilor, sa se obisnuiasca cu ei in trafic, la fel si pietonii, pe pistele care sunt amenajate pe trotuare.
Putem spune ca acest proiect este o gura de oxigen pentru orasul nostru”, a declarat George Scripcaru - Primarul Brasovului.

“In cele aproape doua luni ale editiei I a programului StudentObike, am observat un interes remarcabil al studentilor fata de acesta. Suntem convinsi ca acestia trateaza cu responsabilitate problema mediului incojurator si ori de cate ori li se va da ocazia vor folosi bicicleta ca mijloc de transport alternativ. Felicit initiatorii proiectului si Asociatia Studentesca a Universitatii pentru implicarea in astfel de actiuni ce vin in slujba studentilor”, a spus Constantin Duguleana – Prorector Universitatea Transilvania din Brasov.

“Proiectul StudentObike si-a pus puternic amprenta in randul studentilor. Ca si reprezentanti ai beneficiarului acestui program, nu de putine ori am fost intrebati cand se reia acesta. Numarul de utilizatori de anul trecut, dar si numarul de cereri din acest an, nu vor decat sa arate ca studentii primesc cu entuziasm posibilitatea de a folosi gratuit aceste biciclete si de a-si folosi cat mai putin autoturismele. Speram ca realul success al acestui program sa responsabilizeze mai mult si conducatorii auto in ceea ce ii priveste pe biciclisti”, a declarat Laurentiu Lukacs – PrimVicepresedinte Asociatia Studentilor din Universitatea Transilvania.

,,Raiffeisen Bank sustine mai multe proiecte de ecologie urbana; dintre acestea promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ a avut rezultate excelente: numai in programul studentObike si in doar 2 luni dupa lansare, 20.500 de studenti au folosit bicicletele din cele 5 centre. Ii incurajam pe toti studentii din centrele universitare Bucuresti, Iasi, Brasov si Cluj sa incerce acest mijloc de transport nepoluant, sanatos si distractiv”, a declarat Corina Vasile - director Comunicare Raiffeisen Bank.

,,Rezultatele si feedbackul primit de la studenti in editia 2010 ne-au bucurat si pornim cu asteptari si mai mari programul StudentObike de anul aceasta. Pentru editia 2011 ne propunem un numar si mai mare de studenti care sa utilizeze bicicletele noastre si sa constientizeze ca bicicleta este un mijloc alternativ de transport”, a spus Raluca Fiser - presedinte Asociatia Green Revolution.

Despre StudentObike:

StudentObike, initiat de Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution, este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din cinci centre universitare, aflate in Bucuresti (doua centre), Brasov, Cluj Napoca si Iasi.

StudentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Academia de Stiinte Economice Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Centrele StudentObike pun gratuit la dispozitia studentilor 500 de biciclete: 200 de biciclete in Bucuresti, 100 in Brasov, 100 in Cluj-Napoca si 100 de biciclete in Iasi.

Proiectul StudentObike se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.


Etichete:

StudentObike , Student bike

Contact

Loc de desfășurare:

Centrul vechi al oraşului.

Informaţii suplimentare 232

Urmează în Braşov 5541

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe