Adaugă
Publicitate

Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre reprezintă România la Festivalul Internaţional „Donaufest” în German

Prezentare

Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre (Jugendbachchor) va reprezenta România la Festivalul Internaţional “Donaufest” de la Ulm (Germania), în perioada 10-15 iulie. Festivalul bianual reuneşte artişti şi spectatori din ţările riverane Dunării, în dorinţa de a aduce împreună oamenii diferitelor culturi.

Jugendbachchor a fost invitat să participe la proiectul marelui concert final al festivalului, alături de alte patru coruri: Corul „Moldova” din Chişinău, Corul de Tineret „Lautitia” din Debrecen (Ungaria), Corul de copii şi tineri Ulm şi Corul de tineri al Münsterkantorei (Ulm). Împreună vor interpreta, alături de trei solişti şi acompaniaţi de o orchestră simfonică, lucrarea „Gloria” de Antonio Vivaldi, sub conducerea dirijorului Hans de Gilde.

„Suntem onoraţi să reprezentăm Braşovul şi România la acest festival prestigios. Respectând diversitatea etnică şi culturală din Transilvania, vom interpreta, la cererea organizatorilor, piese corale aparţinând folclorului românesc, săsesc şi maghiar, precum şi lucrări sacre din repertoriul corului”, a declarat dirijorul Steffen Schlandt.

Jugendbachchor, sau Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre, s-a format în anul 1993 la iniţiativa dirijorului de atunci Eckart Schlandt şi este un ansamblu format din corişti de trei etnii şi şase confesiuni. Din anul 2004 el este condus de dirijorul Steffen Schlandt, alături de care a susţinut numeroase concerte în ţară şi străinătate. Multe dintre concertele corului susţin activitatea de restaurare a orgilor istorice din Transilvania, prin strângerea de fonduri.


Etichete:

Biserica Naagra , Donaufest

Informaţii suplimentare 232

Urmează în Braşov

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe