Adaugă
Publicitate

Ce si-ar dori tinerii de la orasul in care traiesc ?

Prezentare

La finalul proiectului "Coloreaza-ti comunitatea", Asociatia Colors si partenerii sai au facut publice raspunsurile oferite de tinerii din Brasov si Sibiu la intrebarea ce lucruri si-ar dori de la orasul in care traiesc. Acestea, precum si brosura finala a proiectului pot fi descarcate de pe site-ul www.1001culori.ro.

Proiectul, desfasurat in Brasov si Sibiu intre aprilie 2010 si ianuarie 2011, a inclus o serie de activitati nonformale, dezbateri si expozitii, centrate in jurul unui blog foto, cu scopul de a scoate la iveala si a promova culorile si lucrurile pozitive din comunitate. Asociatia Colors a lucrat cu bloggeri si voluntari din ong-urile locale, acestia dezvoltandu-si abilitati si cunostinte in domeniile web 2.0 si promovarii cauzelor. Cu ajutorul acestora si al voluntarilor, organizatorii proiectului au colectat din cele doua orase raspunsuri la doua intrebari : care este culoarea orasului tau si ce ti-ai dori de la oras ? Tinerii care au luat parte la dezbateri au varste cuprinse intre 13 si 40 de ani, marea majoritate fiind liceeni, raspunsurile acestora in forma bruta, fiind postate pe site-ul www.1001culori.ro. Majoritatea percep atat Brasovul cat si Sibiul ca doua orase colorate, culoarea schimbandu-se in functie de anotimp, zona din oras sau starea personala a celui care a raspuns. Daca Brasovul este preponderent verde, Sibiul are nuante diferite, de rosu sau gri. Ceea ce sunt insa mai interesante, sunt raspunsurile la cea de-a doua intrebare, tinerii fiind preocupati de subiecte de actualitate precum protejarea mediului, dezvoltarea infrastructurii si serviciilor orasului, renovarea si mentinerea in bune a cladirilor, dezvoltarea activitatilor de timp liber si dezvoltare personala destinate tinerilor.

"In cadrul proiectului ne-am propus o simpla evaluare a perceptiei tinerilor fata de orasul in care traiesc si nevoile varstei lor si activarea lor in a propune servicii si activitati care sa contribuie la dezvoltarea lor personala. Din acest punct de vedere, raspunsurile lor sunt imbucuratoare" a declarat Claudia Popa, presedintele Asociatiei Colors.

"Coloreaza-ti comunitatea" este un proiect al Asociatiei Colors in parteneriat cu Asociatia Dram Center 07, Muzeul Casa Muresenilor Brasov, Casa de Cultura a Studentilor Sibiu si finantat de catre CEE Trust. Parteneri media: iubescbrasovul.ro, stiribrasov.ro, Rondul de Sibiu, Sibiu 100%.

Asociatia Colors, infiintata in 2008, are ca misiune dezvoltarea indivizilor si a comunitatilor din care fac parte pentru a-si atinge potentialul lor maxim de-a lungul existentei lor. Asociatia promoveaza un stil de viata sanatos, activ si implicat in Brasov si Sibiu si are in derulare 10 proiecte.

Informaţii suplimentare 230

Urmează în Braşov 5424

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe